Daha sakin bir şekilde tartışma yaparsak çok daha iyi olacak arkadaşlar. Bir konu açılmış. Eğrisiyle doğrusuyla tartışalım. Belki güzel bir rehber ortaya çıkar.
Alexa gruplarını aslında bende sevmiyorum. Bana göre hacklink gibi birşey

Yani biz kendi emeğimizle düşmesini bir adım sağlıyorsak, oradakiler 5 adım sağlıyor. Alexa'nın düşmesine katkısı olduğu aşikar. Ama sonuçta yapay birşey. Google yada Alexa bunu farkeder mi ileride? Bilmiyorum. Ama Google'ın bundan önce alması gereken çok daha başka önlemler var bence. Alexa gruplarının bana göre bir diğer artısı, sitelerinde bulunma süreleri. Eğer gruptaki herkes sözüne sadık kalarak yaparsa, sitede bulunma süresi ortalamasını yükseltebilirler. Bunun da pozitif katkı yapacağına inanıyorum. Tabi bunlar düşük hitli siteler için geçerli.
Yine de kesin konuşmak istemiyorum. Bunlar benim düşüncelerim. Ama yazının başında da dediğim gibi, kırıcı olmadan tartışalım lütfen. Hayırlı geceler..
eyvAlah abi, dediğine katılıyorum. yalnız karşısındakinin kim olduğunu bilmeden çocuk azarlar gibi üslupla konuşmaya hiçkimsenin hakkı yok. ben doğru bildiklerimi anlatmaya çalışıyorum. ilgili arkadaş o kadar hakaretvari konuşmasına rağmen ben ona yazdığım cevapta arkadaşım diye hitap ettim. yaşı muhtemelen genç ve eleştirilmeye tahammülü olmayan biri. ben istediğim zaman bozarım kendisini ama tartışma ortamı yaratmak istemiyorum. bu nedenlede kendisine özel mesajla hatalarını anlattım.
1. "
biz kendi emeğimizle düşmesini bir adım sağlıyorsak, oradakiler 5 adım sağlıyor."
abi alexanın önemi olmadığı için, ister 5 düşsün, ister 10 düşsün hiçbir şey ifade etmez. bu arkadaşlar birbirlerinin sitelerine girerek 10 dk geçiriyorlar toplasan saatlerini bu işe ayırıyorlar, sonuç ne diye merak ediyorsan sıfır. çünkü alexa yüksek olmuş düşük olmuş hiçbir şey ifade etmiyor. ben 1 ay önce site açtım. dün 8800 ziyaretçi çekti. alexa ile böyle bir şey yapmasının imkanı var mı?
2. "
Alexa gruplarının bana göre bir diğer artısı, sitelerinde bulunma süreleri."
eğer sitene 100 kişi giriyorsa alexa önemlidir. daha doğrusu alexa için yaptığın çalışma aslında google açısından değerlidir. 1 ay önce açtığım siteyi söyledim. onda değiştirse değiştirse sitede kalma süresini birkaç saniye arttırırlar o yani.
bende bunun için bu işlerle ilgilenen arkadaşlara diyorumki, alexa ile hiç uğraşmayın. ona ayıracağınız vakiti kendi sitenize ayırın. doğru düzgün içerik girin, sitenizi güzelleştirin, daha çok ziyaretçi çekmeye çalışın. siz bunları yaptığınızda zaten alexaya bakmanıza gerek kalmayacak. artan ziyaretçi sayısı, sitenin kalitesi alexa değerini yükseltecek. konu bu kadar basit aslında.