Yaklaşık altı yıldır film incelemeleri yazan biri olarak ilk dönem yazılarımı gördüm yazında. Detaylarla yazıyı güzelleştiriyorsun fakat zaman zaman bütünlük kaybı oluyor.
Son paragraf ve "Daha fazla birşey anlatıp filmin büyüsünü bozmak istemiyorum, ancak kesinlikle izlemeniz gereken bir film." cümlesi yazının fazlalıkları olarak gözüme çarptı.
Spoiler vermeden film hakkında çok fazla şey anlatabilirsin. Mesela benim aklımdan kalanlar şunlar.
Alıntı
Batman'in ekipmanları serinin tüm filmleri göz önüne alındığında çok farklı bir yerde. Bununla beraber Joker yine küstah, yine işgüzar ve yine bir adım önde. Bu durum iyi - kötü arasındaki güç dengesini koruyor ve izlenebilirliği yüksek bir film ortaya çıkıyor.
Bu arada filmde seçilen renk tonları oldukça başarılı. Gotham şehrini renkli bir yer olarak hayal edemeyiz tabii ki ancak baştan sona kadar bu kasvetli ortamın devam etmesi seyircinin hikayenin içine gömülmesini de kolaylaştırıyor.
Filmi izledikten sonra akılda kalan detayları komple düşünürsen daha yaratıcı yazılar yazabilirsin. Ben mesela filmi izledikten hemen sonra yazdığım yazılarımı daha çok seviyorum. Henüz unutmadığım güzel detayları yazıda paylaşabiliyorum. Bazen de filmi izledikten sonra yazma fırsatım olmuyor. 1-2 hafta sonra aklıma geliyor, yazayım diyorum beğenmiyorum ve yazmaktan vazgeçiyorum.
Sitemde 500'den fazla film incelemesi var ama belki yazmadığım 1500 tane de film vardır.
Seyirci neden bu filmi izlemeli ? Oyunculuk performansları nasıl ? Filmde belirgin olarak göze çarpan bir tema var mı ? Kendine bu tarz sorular sorup yazını zenginleştirebilirsin.
Biraz uzun oldu ama dikkatli ve detaycı bir izleyicisin. Dediklerimi dikkate alırsan sen karlı çıkarsın.