bookworm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makalenin içinde hedef kelimeler geçiyor diyelim, makalenin uzun ya da kısa olması önemli mi?
Uzunluğu ya da kısalığı da önemlidir ancak şu şekilde bir ayırım yapmak daha doğru olur.

Google, bir konunun doğru düzgün anlatılabilmesinin 100 kelimeyle pek mümkün olmadığını düşünür.

Bunu tabii ki binlerce kişi üzerinde yaptığı anketlere göre belirliyor.

DP'de okumuştum bunu, Google belli bir konu hakkında yüzlerce ya da binlerce kişiye yazı yazdırıyor ama farklı kelime sayılarında.

Daha sonra bunları yine başka kişilere okutuyorlar ve konu hakkında ne kadar bilgi sahibi olduklarını soruyorlar.

Bu şekilde ideal kelime aralığı belirleniyor. DB'de yabancı bir webmasterın postundan TR ye çevirebildiğim kadarıyla buna benzer bir yazısı vardı.

İkinci olarak,

bir makale diyelim ki 300 kelime, ve bunu okuyan ziyaretçi 20-30 saniyede sayfadan çıkıyorsa, 300 kelimelik makaleyi okumadan çıktığını anlıyor ve makale uzun bile olsa faydasız olduğu kanısına varabiliyor.

300 kelimelik bir makalenin ortalama kaç dakikada okunabileceği bellidir. Bu süre boyunca "sitede kalma süresi" değeri tutarlılık gösteriyorsa, makale demek ki faydalıdır diye düşünür ve üst sıralarda yer alırsınız.

Yani makalenin kelime sayısıyla doğru orantılı ortalama kaç dakikada okunabildiği ve ziyaretçinin kaç dakika o sayfada kaldığı bilgileri bana göre karşılaştırılıyor Google tarafından.

Bu şekilde bir makalenin faydalı olup olmadığına karar veriyor.

Bu benim düşüncem tabii ki.