Siz, bana ait bir domain'in yine bana ait bir mail'ini aktif hale getirdiniz diyelim. Ve o mail'ime belki de benim ticari geleceğimi ilgilendiren bir bilgi geldi ve siz bunu kendi çıkarlarınız için kullandınız ve ben de bunu tespit ettim. Yakanıza öyle bir yapışırım ki kimse size haklısınız demez. Bugün Emniyet'ine varana kadar bütün resmi kurumlar bu konuda toplumu uyarıyor ve de bu tarz eylem sergileyenler için suçlu muamelesi yaparken sizin bu derece kendinize güvenip de kendi dediklerinizin doğruluğunu savunmanız yanlıştır.
Tamam hocam, haklısın... Ben en iyisi bir soru sorayım, HERKES bilgilensin.
matbaaci . com düştü... bunun mailide info ET maatbaaci . com (diyelim bu adres eskiden sizindi ve düşürdünüz yada düştü)
bende bugün matbaacılığa başladım ve bir baktım domain boş ve aldım.
E normal olarak internette reklamımı yapıcam. ve bana mail geldi.
Gelen Maildede "10 forma trigromi A4 prestij katalog yaptırmak istiyoruz" dedi.
Eeeee, ne yapıcam ben şimdi... Bu domainin eski sahibini bulup, "ben daha yeniyim, bana böyle bir mail gelmez" deyip, sizi arayıp bilgimi vericem, yoksa adama talebine ilişkin teklifimimi vericem.
Heee, dersenizki "Özkan bey geçen günkü işlerimiz ne oldu" yada "Özkan bey yeni bir iş yaptırmak istiyoruz" diye bir mail gelirse, e tabiki şifayen "burada özkan bey diye biri yok, sanırım yanlış mail attınız" gibi bir mail ile geri dönüş yapmazda özkan beymiş gibi davranırsak KANUNEN hiç bir şey yok, ama etik olarak ayıptır.
yani hiç bir şey yapamazsınız hocam... domain üzerinde bir hakkınız yok çünkü. ticari hayatınızı değiştireceğine inandığınız bir maild gelebileceğine inanıyorduysanız, bırakmasaydınız o domaini demez mi kimse size

.