Sitelerden tanitim yazisi alirken bircok etkene dikkat etmek gerekiyor, tabi bunun karsiliginda verecegimiz ucretide goze almaliyiz.
Alexa degeri manipule ediliyor guvenilir degil denmis genelde. Dogru ancak bana soylermisiniz hangi deger manipule edilemiyor?
Forumda pr8-pr9 linkler satiliyor bakiyorsunuz 2-3 adet yorum backlink gozukuyor. Ucret olarak 10-20 TL isteniyor. Binlerce twitter takipcisi, facebook begenisi, retweet 3-5 liraya satiliyor.
Sitenin alexa degerine, pr degerine, nereden ne kadar backlink aldigina, backlinlerin kalitesine, kac kisiye ve ne tur sitelere link verdigine, sayfa-domain otoritesine, sitedeki yazilarin google durumuna herseye bakilmasi gerekiyor. Bunlarin hepsinin ve arastirirsaniz daha fazlasinin sonucu o sitenin ederini, tanitim yazisi veya link icin ne kadar vermek gerektigini gosterir. Aralarindan 1-2 tanesi iyi digerleri kotu ve 1-2 tanesi kotu digerleri iyi olabilir ama genel sonuc zaten bize site hakkinda fikri saglamali.
Eger manupule edilmediyse Alexa degeri yuksek olan siteler bos siteler degiller. Diger etkenleri arastirip bundan emin olup oyle link almak gerekiyor. Kisi Alexa 100k siteden tanitim yazisi basligi attiysa, sende link, tanitim yazisi almak icin kaliteli bir site ariyorsan hemen konuya tiklamalisin. (Buda eger kisi sitesine guveniyor, sitesi arastirildiginda link satabilecegine inaniyorsa guzel bir pazarlama teknigidir.) Hemen linki isteyip, arastirmalarini yapip eger veriler yuksekse: linkini, tanitim yazini alabilirsin. Eger kisi alexa'yi manipule edip link satacagini dusunuyorsa olan en fazla sizin arastirma icin harcadiginiz 1-2 dakikaniza olur..