100.000 km altında Megane II HB 1.6 16V deli yakar acayip kaçar. 16V arabaların tadı başka. 1.2 motor 16V clio var 1.4 8Vden az yakıyor ama aynı performansı veriyor. Fiyat performans olarak en mantıklısı 1.4 16V.
Aslında Cliolarda 1.2'lerin hiç de az yakmadığı yorumlarını okumuştum forumlarda. Megane için de 1.4 motorun ilginç bir şekilde 1.6'dan çok yaktığı yine renault odaklı forumlarda geçiyor. O sebeple tereddütte kaldım, yoksa 1.4 bakıyordum.
Bende Megane 2 HB 1.6 16V 115 HP Exception modeli var. Hız yaptığımda araba yakıyor. Ama sakin kullanımda pek birşey yakmıyor. Aldığım araba gitsin diyorsan 1.6 al hocam. Ama tasarruf yapmak istiyorsan 1.4 lerini al tüp taktır. 1.4 tüplü az yakıyor. Bir tanıdıkta var 1.4 tüplüsü araba zorlanmadan 160-170 görüyor tüpte.
Yılda 2-3 sefer İzmir ve Trabzon yapmanın dışında genel olarak az miktarda ve şehiriçi kullanılacağından 1.4 motorların ideal olduğunu düşünüyorum. Ne var ki Renault'da 1.4 için biraz düşündürücü yorumlar var.
1.6 TDCİ 110 PS Ford Focus her türlü daha iyidir.
Focus ve Corolla düzgün araçların fiyatları limitlerimizi biraz aşıyor.
HB bilmem de bende sedan var 2004 1.6 benzinli tüp taktırdım kral oldu araba. 360 KM Çeşme'ye git gel Çeşme içi gez 70 lira yakıyorum. Yine aynı şekilde geçenlerde Balıkesir Burhaniye'ye gittim, Burhaniye, Sarımsaklı, Ayvalık vs gezdim geldim yine 70 TL bir depo gitti 350 KM civarı yol yaptım. Ayrıca bu dediğim yakma da normal kullanımda değil boş yolda 210 a kadar çıkıyorum ortalama hızım 140'ın altına inmiyor Çeşme otobanında. 90'ı geçmesem çok daha az yakar diye tahmin ediyorum. Dizelden ziyade tüplü al bence daha mantıklı Aytuğ abi...
Sedan da mümkün ama fiyatları daha yüksek. Ama 1.6 LPG ile iyi diyorsun yani... Genelde 1.4 ile kıyaslayanlar aynı şeyi diyor.
Yorum ve fikirleriniz için teşekkürler. Yenilerini de değerlendiririm.