Arkadaşlar yıllardır web siteleriyle uğraşıyorum ama şu son 2 ayda gördüğüm saçmalığı daha önce görmedim hiç. Siteme her gün konu eklediğim zamanlarda (2010) günlük 400-450 kişilik tekil hitim vardı ve alexa değerim 750 binlerdeydi. Daha sonra içerik girmekten sıkıldım ve siteyi kendi haline bıraktım. Yılda 1 veya 2 yazı yazar oldum. Haliyle hitim düşüşe geçti günlük 100-150 arası tekil hitim olmaya başladı (2011-2012). Bu süre boyunca alexa değerim ortalama 2 milyonlardaydı.
Buraya kadar her şey normal ama son birkaç aydır alexa değerim her gün düşüyor. Daha ne kadar düşer bu acaba diye düşünürken önceki web sitemle 2008'de yaptığım kendi rekorum olan 402bin değerini bugün geçtiğimi fark ettim. Şu anda alexa değerim 393bin!! Keşke hitlerim de olumlu yönde değişseydi. Bu alexa değerine karşılık hitim günlük 40 civarı (Kaynak: Google analytics)
Sizce de saçma değil mi bu durum? Alexa değerinin hite bağlı değil de sitede geçirilen süreye bağlı olduğunu okudum ancak başka bir web sitesi yapıyorum ve ona henüz kimse girmiyor. Yani bir tek ben ve bir arkadaşım giriyor. Ancak onun da alexa değeri her gün düşüyor. Şu anda daha siteyi açmamamıza rağmen alexa değeri 470 bin oldu!
Sizce bu durumun sebebi nedir?