Konunun bizimle bir ilgisi yok ama doğrudan Türk hizmet sağlayıcılara saldırıldığı için cevap yazma gereği duydum.
Aynı donanım ve daha önemlisi trafik maliyetleri, aynı vergilendirme koşulları bu ülkede sağlanıyor olsa ve satış fiyatları aynı olsa emin olun bu ülkedeki birçok hosting firması Hostgator'u solda sıfır bırakır.
Bir KVM Over IP cihazı bulamadığım için ABD'den siparişini veriyorum, $220 olan cihaza $100 civarı bir nakliye ve üstüne 200küsür TL gümrük vergisi ödüyorum, üstüne üstlük de bunun faturasının KDV2'sini ödüyorum. Çok ucuz olan anakartlar işlemciler burada ne kadara satılıyor kıyaslayın. Hepsini geçtim, trafik ücretlerini kıyaslayın. Sonrasında da Türk firmaların satış fiyatlarıyla Hostgator kıyaslayın, demek istediğimi anlarsınız.
Şu anda adam gibi bir cloud altyapısı kurmak bu ülkede ciddi bir maliyet gerektiriyor. Bu yatırımı yaptıktan sonra para kazanabilmek için-trafik ücretlerini karşılayabilmek için fiyatları yüksek tutmak gerekecek ki bu haliyle kimseye cazip gelmiyor çünkü tıpatıp aynı hizmet cloud olunca aylık 25tl ise cloud olmadan aylık 10tl'ye satılıyor(fiyatlar örnek-sallamasyondur), haliyle müşteri ucuza yöneliyor. Ucuz olan hizmet de cloud'un yaptığı işi hakkını vererek yapıyor, sadece arızalarda down oluyor. Cloud'da da bu durum yok yani uptime daha yüksek oluyor. E bir sunucu da her gün bozulmadığına göre demek istediğimi anlamışsınızdır. Bu ülkedeki servis sağlama şartları ABD'ye göre çok daha ağır ve yapılan büyük yatırımların geri dönüşü çok daha uzun vadede olmakta. Bu yüzden aynı şartlarda kıyaslama yapmanız doğru olmaz. Herkesin bu kadar büyük sistemler kurmak için yatırım yapacak bütçesi yok, bütçesi olan da geri dönüşü geç olacağı için başka sektörlere yöneliyor. Evet, bu maliyetleri göğüsleyip yatırımı yapan büyük şirketler de mevcut, onların da ücretleri ortada.
Sizin yaşadığınız down olma sorununu bilemeyeceğim için yorum yapamıyorum ama direk Türk firması şeklinde değerlendirme yapmamalısınız, önce bir sebebini öğrenin derim. Belki sunucunun gücü yetmedi sitenizi kaldırmadı, burada şirketin bir suçu yok.