Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 8 yıldır bu sektördeyim. İlk yıllarımda yurtdışı firmalarını pek tanımadığım için hep Türkiye'den host, reseller, vps ve sunucu aldım. 3 Yılda onlarca firmayı gezdim, birçok reselleri, vps'i, sunucuyu ilk ay ödemesini yapıp memnuniyetsizlikten dolayı 1-2 günden fazla kullanamadım. En son sunucu aldığım bir arkadaş bir gün sunucunun hardiski yandı, yedeklerin varmı diye sms attınca (sunucuyu resetleyip başkasına satmış, yıllar sonra kendi itiraf etti), acil olarak sitelerimi kurmak için Hostgator'dan 25$ lık resellerlerden aldım 2008'de. 5 yıl, 5 yıldan beri hostgatorda 25$ lık resellerda barınıyordu sitelerim, hitlisi hitsizi, hepsi için ayda $25 para ödüyordum ve tam 5 yıl boyunca 10 dakika kesinti yaşamadım ben hostgator'da. Hiç bir sorun yaşamadım. 5 yıl boyunca hostgatora sadece ödemeyi unutup hesabı suspend ettiklerinde ödemeyi yaptım hesabımı unsuspend edin diye ticket açtım. Başka hiç işim olmadı ticket açmaya, çünkü sunucular hiç kapanmıyor, hiç bir sorun olmuyordu.

Velhasıl, bundan 4-5 ay önce flash oyun sektörüne girmeye karar verdim ve girdim. Flash oyun sitem için 4 ay boyunca tüm zamanımı, emeğimi ve paramı harcadım, sitem şu anda oyun kelimesinde google'da 1. sayfada. Birkaç gün önce bu sitem için Türkiye'den bir makina alıp ona taşımaya karar verdim, böylece ziyaretçilerim daha hızlı erişebilecekti sayfalara.

Nihayetinde dün forumda biraz araştırma yaptıktan sonra herkesin iyi dediği bir firmadan Türkiye (İstanbul, popüler bir datacenter)'de barındırılan bir makina aldım, yanında + destek paketi de aldım tüm ayarları onlar yapsınlar diye. Neyse makina dün gece 2-3 gibi hazır hale getirildi ve bana bilgi verildi. NS leri falan değiştirip, sitemi taşıdım.

Sonuç
5 Yıldan beri hostgator'da toplamda 10 dakika kapanmamış olan sitem henüz 24 saat olmadan DOWN

NS oturmamıştır demeyin: Domain Godaddy'de (panelden çıkmak için X simgesine basmadan NS değişir Godaddy'de).

Makina hiti kaldırmamıştır demeyin: Daha 5k hit aldı makina (8 gb ram, 8 ghz işlemci)

Firma işten anlamıyordur demeyin: Firma ismini vermek istemiyorum, ama burada onlarca sayfa "Nasıl Bilirsiniz" konusu var ve herkes iyi demiş.

Buyurun, yorumu size bırakıyorum. Ben ns lerimi hostgator'a yönlendirmeye gidiyorum. 5 yıl değil en az bi 15 yıl daha geçmesi gerektiğini düşünüyorum, yabancı host sağlayıcılarının hizmet kalitesine ulaşabilmek için.