Geçtiğimiz yıl jenerik kitap.ca alan adını İHS'den almıştım.Bugün baktım site çalışmıyor.İHS'ye bunu sorduğumda bana aşağıdaki cevabı yolladılar.
Merhaba,
.ca uzantılı alan adları bildiğiniz üzere Kanada'ya ait bir ülke uzantısıdır. Bunu Türkiye'deki .com.tr gibi düşünebilirsiniz. .ca registry'si alan adı tescili sırasında herhangi bir belge ibraz mecburiyeti belirtmemekte ancak kendi ülkesindeki markaları yada firmaları korumak adına alan adlarını itiraz askısında tutmaktadır.
Şuan alan adınız için Kanada'da yapılan bir kontrol nedeni ile doğrulama talep edilmektedir. Doğrulama şartlarında Kanada vatandaşı olmak, Kanada'da faliyet gösteren ticari bir kuruluş olmak yada ortağı olmak gibi şartlar aranıyor. Eğer bu tür bir şartı doğrulayabilecek belgeye sahipseniz alan adının kullanımına devam edebilirsiniz. Ancak diğer şartlarda malesef alan adınız kullanıma kapatılacaktır.
Bu durum alan adı tescil servisleri sık sorulan sorularında belirtilmektedir.
http://www.ihs.com.tr/sss/alan-adi-d...i.html?group=0
Alan adı tescili sonrası belge talep edilir mi ?
Bazı ccTLD ve özel alan adı uzantılarında (.co, .ca, .pro, .es, .ru gibi ) tescil sırasında belge ibraz mecburiyeti bulunmazken tescil sonrasında özel markaları ve alan adı uzantısının ait olduğu ülkedeki hak sahiplerini koruma adına belge talep edilebilmektedir. Belge ibraz edilememesi halinde alan adı tescil işlemi iptal edilecektir.
İyi Çalışmalar.
Sonuç olarak domain şu an için bloke edilmiş görünüyor.Ben gelecek senenin bile ödemesini geçen sene yapmıştım.Bazen insanın şansı döner...
Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda sizin fikirleriniz nelerdir?