Teşekkür ediyorum öncelikle yorum ve katılımınızdan dolayı.
Ben bir insanı dikmişler bilgisayar başına kontrol ediyor mantığıyla demedim. Sadece algoritma ve mantığı bir insan gibi sitenize giren bir ziyaretçi gibi ve takdir edersiniz ki her gün onbinlerce domain regleniyor ve Alexaya göre bile 28 milyon domain var ki daha kaç katı normal kayıtlı domain var. Buralardan veri alıp güncellemesini hepsini uygulamaya sokmasını bekleyemeyiz. Ama misal veriyorum Google SEO Mühendisi Matt Cutts diyelim geldi böyle böyle olsun mantığı şu olsun dedi. yapacaklarıda bu olur zaten. yani kendi başına buyruk hareket etmiyor bu bot buna mantığını algoritmasını veren mühendsisler var.
Anasayfalarda fink atma, SEO sektörü diyorsunuz peki bu Sektörde kaç kişi %100 başarı ile sürekli üstte kalmayı başarmış? iki elin parmağını geçmez. SEO bir kez yaptıktan sonra bırakılacak bir şey değil. diyorum ya "herkes seocu" ama hepsi 2-3 ay sonra patlak veriyor.
İşte ben de diyorumki ne kadar mühendislik verirseniz verin makineler algılayamadıkları için manipüle edilebiliyorlar. Yani atıyorum fb'den 1000+ linki var mı diye baktırır mühendis veya linkleyenlerin profillerinde paylaşım var mı buna bak der. Sizde bunu sağlarsanız manipüle edersiniz. Ama bir insan bakarsa bu profillere hemen fake olduğunu anlar.
Dediğinize katılıyorum. Sürekli ve uygun şekilde yapılan çalışmaların işe yaramaması için hiç bir neden yok.