Yazınıza kısmen katılıyorum ancak bir şeyi belirtmeden geçemiyeceğim. Google bir insan değil bir makine(bot)'dir. Öyle olmasaydı ortada SEO diye bir sektör olmazdı. Makine ile insan arasındaki en büyük fark algıdır. Makineler mantık yürütür fakat algılayamaz bu yüzden SEO ile başarılı olabiliyoruz. Eğer Google bir insan gibi algılayabilseydi kimse 2-3 aylık sitelerle ana sayfalarda fink atamazdı. Güncellemelerin çıkış amacıda bu değil mi zaten...
Teşekkür ediyorum öncelikle yorum ve katılımınızdan dolayı.
Ben bir insanı dikmişler bilgisayar başına kontrol ediyor mantığıyla demedim. Sadece algoritma ve mantığı bir insan gibi sitenize giren bir ziyaretçi gibi ve takdir edersiniz ki her gün onbinlerce domain regleniyor ve Alexaya göre bile 28 milyon domain var ki daha kaç katı normal kayıtlı domain var. Buralardan veri alıp güncellemesini hepsini uygulamaya sokmasını bekleyemeyiz. Ama misal veriyorum Google SEO Mühendisi Matt Cutts diyelim geldi böyle böyle olsun mantığı şu olsun dedi. yapacaklarıda bu olur zaten. yani kendi başına buyruk hareket etmiyor bu bot buna mantığını algoritmasını veren mühendsisler var.
Anasayfalarda fink atma, SEO sektörü diyorsunuz peki bu Sektörde kaç kişi %100 başarı ile sürekli üstte kalmayı başarmış? iki elin parmağını geçmez. SEO bir kez yaptıktan sonra bırakılacak bir şey değil. diyorum ya "herkes seocu" ama hepsi 2-3 ay sonra patlak veriyor.
Elbette iddialı bir çıkış bunca yıllık tecrübeye dayanan bir şey bu ve elbette sistemin nasıl işlediğini bildiğim için. California'da silikon vadisinde seminerlerini gördük bize anlatılan buydu ve çıkan sonuçlarda bunu doğruluyor.
elbet bir bildiği vardır yaptığı işleri başarılı buluyorum. bu şey gibi hani 10 liralık mal ile 100 liralık mal arasındaki fark gibi. kendisi rahatsız olursa kaldırırım ama onu yermedim. sadece paylaşılan "
freeware" programlara güvenilmemesi gerektiğini belirttim