Bazı partner Oyun magazin kanalları oyunların "Gameplay, Walkthrough" videolarına telif hakkı ile ilgili bildirimde bulunuyormuş. Tabi bunu Bioshock ve COD oyunlarında gördüm. Çoğu kişinin yaptığı gibi kendi Facecam videosunu eklemek, farklı açılardan oynamak gibi değişiliklerle böyle sorunlar yaşanmadığını okudum. Şu anda yüzbinlerce kanal var belki bu tarz oyun videoları çeken. Normalde böyle sorunlar yaşayanlar ya yok ya da çok az ve belli oyunlarda. Senin dediğin gibi Fifa videoları çekenler de var. Onlara uyarı gitse sanmıyorum yayınlarına devam etsinler. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Sen videolarını çekip eklersin daha sonra partnerlik başvurunu yapar kendi videolarının lisanslarını aldırırsın hiç sorunun olmaz. Şu anda yaklaşık 20 farklı oyun için bu tarz bir çalışma yapıyoruz arkadaşlarla. Sorun çıkacağını sanmıyorum.
Şöyle de bir olay var, Türkçe içerikle evet izlenirsin ama İngilizce içerikle izlenme sayın Türkçe içeriğe göre çok çok fazla olabilir. Hani İngilizce derken tepkilerin, kullandığın dil çok aşırı değil de video boyunca 100 farklı kelimeyi geçmese bile bu içeriğin İngilizce içerikli olduğundan izleyen kişi çok olacaktır. Bazı oyunları İngilizce çekiyoruz, bazılarını Türkçe. Olmadı altyazı olayına gireriz bilemiyorum