Domain satış bölümü iyice çöp olacak buda benim yorumum
Size gore kotu olabilir ama çop diyemezsiniz. Yani bu konuyu ben fikirlerinizi alayım diye açtım ama bu ağır be hocam. Hoşunuza gitmez yazmazsınız. Olay budur. Olumsuz bır yorum olur ama bu derece olumsuz kırıcı bır yorum olmaz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:53:20 -->-> Daha önceki mesaj 10:47:03 --
Haa şu maliyet hesabını burada sizin konunuzda yazayım ama tüm R10 kullanıcılarına sesleneyim.
Boşta kaliteli domain yok. Haa bu demek değildir ki, boşta bir alan adını aldım sonra 50.000 $ a sattım... İstisnalar kaideyi bozmaz.. Milli Piyango gibi size denk gelmesi zor bir durum... Geçelim maliyet hesabına...
2.000 domainin bu yılki maliyeti (1 domainin maliyeti ortalama 10$ dır ama ben 5 $ olarak varsayayım.) = 10.000 $
1 yılda 10.001 $ kazanmalısınız ki kara geçebilesiniz. 2. nokta yenileme maliyetleri. Yine farzedelim bu 2.000 domainden 100 tanesini 1 yıl içinde sattınız o 10.000 $ ı buldunuz... 1.900 domainin uzatması geldi çattı... 9.500 $ ... 9.501 $ ı bulmayı hedefliyeceksiniz bu kez.. bi 100 daha sattınız 9.500 $ ı buldunuz... sonuç ne.. 3.yılda elinizde 1.800 domain var uzatılmayı bekleyen... Hadi satıyorum dediğinizde satılmayacak domainler.. Düşüreceksiniz.. Sayı azaltmaya çalışacaksınız.. Uğraşacaksınız didineceksiniz cebinizde para kalmayacak... Sosyal hayat kalmayacak... İlgilenilmesi gerekiyor keza...
Benim düşünce tarzımla gidelim. 10.000 $ ayırmıştık 2.000 domaine... Sadece 4 domain aldık diyelim... Birim maliyeti 2.500 $ ... Bu tip domainler hadi satıyorum dediğinizde en kötü ihtimalle aldığınız rakama satılabilecek domainler... Adedine de 10.000 $ istiyoruz diyelim... 1.yıl hiç domain satılmadı.. cebinizden kaç $ çıkacak..? 4 domain uzatma parası sadece 20 $ ... 2 yıl satılmadı 20 $ 3.yıl satılmadı 20 $ ... satılmadıdan kastım.. istediğiniz rakamı veren yok... 4. yıla girerken 10.060 $ maliyetli 4 domain var elinizde... istediğiniz rakamı atıyorum 10.000 $ değil de 5.000 $ a düşürdünüz.. 1 tanesi satıldı... 3 domain var 5.060 dolar maliyeti kaldı... o 5.000 $ a 2 tane bu kalitede domain alınabilir.. sayı artırılacaksa kalitelileştirilerek domain alımı bu şekilde devam edebilir...
Hocam bu işi okadar güzel ozetlediniz ki anlatamam. Teşekkürler. 2,000 domain yerine sadece 4 domain almak en mantıklısı ama benimde bildiğim birşey var

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:54:31 -->-> Daha önceki mesaj 10:53:20 --
2000 domain * 4,95$ (şu an için bildiğim en düşük yer) = 9900 $ = 17.572 TL
Yazık edersin bu kadar paraya. Anlıyorum senin kurduğun mantığı ama bu parayı çıkartmak için domain'leri 20 TL'den satsan 879 domain ile paranı çıkartıyorsun. Ki bu forumda bahsettiğimiz sayıda domain satışı yapabilmen imkansıza yakın bir durumdur. Kendin de gayet iyi biliyorsun an geliyor 15 TL'yi es geçtim 5 TL'ye bile domain satamıyorsun.
Evlilik yolunda olan bir insan için bu kadar fantazi fazla gelir. Yengemiz duysa evire çevire ağzı burununu kırar ona göre

Milletin çok güzel, şahane dediğine bakma. Buyur gel, al dediğinde herkes kenara çekilir.
Varsa paran gel ben sana tavsiyelerde bulunayım ihaleden domain al. 1 domain alsan bile geri kalanı ile bir proje yapmak için bütçe oluşturursun (WP kur, adsenseyi yerleştir projelerinden değil. Adam gibi proje) ve yoluna bakarsın. Bu da sana abi tavsiyesi, gerisini sen bilirsin.
Abı yakında dalacak zaten

yakındır valla evlenince pc başına geçtiğimde ekranda ki isimleri gorucek ve bunlar ne dediğinde ipler kopar her halde

Oklavamı terlikmi ne gelirse, kısmette ne varsa