Bu durumda ben size cevap vereyim. 20~ sunucu kullanıyorum, dönem dönem bu sayı 10-15 seviyelerinede düşebiliyor.

Günlük ihtiyacım 20-40TB veri transferi oluyor. Teorik olarak bu ihtiyacımı 4 yada 5 adet 1Gbit sunucu ile karşılıyabilirim ama hem Disk IO yetersizliği, hemde işlem yükünü dağıtmak için 10+ sunucuya ihtiyaç duyuyorum. Lokasyon çeşitliliği sağlayabilmek için de Swiss, Czech, France, UK, NL lokasyonlardan, sunucu kiralıyorum.

1Gbit Dedicated, Unmetered Hat sağlamayı düşünüyorsanız, Stream yada Video Host etmeyen bir kişi bu hattı değil full, 400-500MBit avarage bile kullanması zor. 1Gbit dedicated, Unmereted hat yerine, 100TB BW limitli shared hatlardan sunucu sağlamanız durumunda daha yüksek bir müşteri kitlesine hitap edersiniz. Neden derseniz, yüksek hat kullanan kişiler, genelde 2-3 dosyadan değilde 1-2TB verinin gösteriminden/paylaşımından hat tğketiyor. Günümüz tekil SATA disklerin performansıda anlık 20-30MB/sec üzerine veri akışını engelliyor. Random Okuma, Disk IO değerleri düşük oluyor. 20-30MB/sec veri işliyorsanız, hat tüketiminizde 100TB geçmiyor.

Leaseweb, 100TB.com ve benzeri firmaların "100TB" üzerinde durmalarının genel sebebi bu diye düşünüyorum. Hem 100Mbit hattın yetmediği insanlara biraz farkla 1Gbit hat sunuyorsunuz, hem de gerçekten yüksek hat ihtiyacı olanlar için uygun bir sunucu sunmuş oluyorsunuz.

Benim genel ihtiyacım:
Quad Core CPU (Genel işlemci yüküm düşük)
8GB Ram
4TB ve üstü Disk Kapasitesi (36TB Sunucuda var kullandıklarımdan, 4TB olanda. Ama yeni siparişlerde 8TB ve disk seçiyorum genelde)
1Gbit Shared 100TB BW yada Unmetered 200/300Mbit Upload garantili Hat
Avrupa içi Peering iyi Networklerden Sunucu temin ediyorum.

Sunucularımın genel kullanım amacı: 2 adet FileHosting sitesi ve 20 kadar normal, 50K geçmeyen siteleri host etmek.

Siz yanılmıyorsam Leaseweb Reseller durumundasınız. 100TB serisi sunuculardan teklif yapabiliyor musunuz? Konu ile alakalıda PM bekliyorum.
Teşekkürler