delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında kışın verdiğin şeker çok fazla kalmıyor yaza çünkü arı yavruya yediriyor onu ve protein depoluyor yavru, şeker çiçek ve diğer bütün bal aldığı bitkilerin üzerinde, poleninde vardır fakat bazı kurnazlar koyun sürüsü gibi şeker çuvallarıyla sabahın köründe barakaya giriyor. Biz geçen sene 100 petekten 200 küsür bal aldık (olmadı Allah bereket versin) adam 80 petekten 900 küsür kilo bal aldı, aramızda bir araba yolu var ve biz suya daha yakınız düşün

Neyse oranları yanlış yazdım mı acaba diye düşünüyordum doğru yazmışım o zaman.

Bu arada o televizyonlarda bal satan adamlar arıcıya geliyor aynen şöyle diyor "arkadaşım bize 10 liraya bal üret" len bal üretilir mi demekki mesajı alıyor adam sonra hemen şeker fabrikasına uğruyor. Kimse o fiyata bal yapmaz ne kadar zahmetli olduğunu balı yapanlar bilir. Ben yapıyormuyum yok babam ilgileniyor o işle ama sağım zamanı gidiyorum o arının iğnesini ve anatomisini inceleyip geliyorum

Biliyorum çuvalla yedirdiklerini o yüzden dedim şekersiz olmaz diye Yetmediğinde anca izin verilen sınırlarda veriliyor ama kim ne kadar sınırında veriyor orası meçhul.

Anzer balına gelince zaten onu gidip direk bulmanız imkansız, 2 3 yıl sonrasına kadar kayıt yaptıranlar var, tanıdık emmi dayı var diyorsanız alırsınız belki anzer balını