Radius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yiğit Konur ve Kaan Gülten'in konuya gelerek, açıklama yapmalarına gerçekten sevindim.
Anchor text konusunda, Kaan Gülten güncel backlink almadığı için analizin bu bakımdan sakatlandığını belirtmiş. Yiğit Konur da, anchor text dağılımındaki "farklılığın" kendilerinin değil rakiplerinin Anti-SEO uygulamaları yüzünden ortaya çıktığını ifade etmiş.

Sonuç olarak, SEO öyle göründüğü gibi basit düz mantıkla çözümlenemiyor. Yine de konu sahibine teşekkürler.
yiğit, anti-seo kapsamında çalışılmış backlinkleri sildirdiğini söyledi ama ben gösterdiğim anchor textlerle olan backlinkler olup olmadığı hakkında şüpheliyim sonuçta kendini tepede tutan en önemli etmeni söylemek istemeyebilir. Budur demiyorum ama bunu söylemek istemeyebilir diyorum. Sebebi çok güzel dağılımlı bir çalışma bu dikkat ederseniz. Anchorlardan hiçbiri 1k yı geçmemiş, hepsinin içinde seo kelimesi geçiyor. ve bunu sağlam temellere oturmuş bir siteye yapıyor. orada 4-5k rakamlarını görseydim ve seo'yla alakasız textlerde görseydim bunun bir anti-seo çalışması olduğunu belirtebilirdim.

ose'da seohocasının anchor text lerine baktığımızda farklı keywordlerle "seo" kelimesindeki etkinliği azaltılmaya çalışılmış olduğunu görüyoruz. ben, bir siteyi "seo" kelimesinde düşürmek için "makul sayılarda" zeo seo, oez seo, google seo kelimelerinde kimsenin çalışma yapacağını sanmıyorum.

kaan'a gelince onun yorumu anchor text dağılımlarıyla ilgili değil, seo kelimesine çalışmayı zaten bıraktıklarını, ama esas önemli olanın içerik gibi güncel backlink olduğunu söyledi. doğru bir yaklaşım. acayip güçlü 2-3 sene ilk sırada yer almış bir sitem yaklaşık 1 senedir hiçbir backlink temininde bulunmadığım için 2. sayfanın ortalarına düşmüş durumda. ilk sıradakilerden daha güçlü halbuki.

o halde şöyle özetleyeyim bu analizi ben :

güncel backlink + farklı anahtar kelimeler ( her birinde kendi anahtar kelimemiz geçecek ) + link veren domain fazlalığı.

Site dışı seo'da taktik bu yukarıdaki formüle göre belilenmeli. Kafadakileri, kafada tutan şey bu. ( benim gördüğüm tabi )