Unuttuğumuz bir kavram var ki, o da Google'ın patent başvurusu bile yapmış olduğu güncel backlink kavramı. Güncel backlink bir sitenin güncel olarak faydalı olduğunu gösterir. 2 yıl önce 1 milyon link alın, bu yıl içinde 1 link bile alınmamış olsun. Geçen yıl fayda sağlamış ancak bu yıl kimse tarafından tavsiye edilmeyen bir site neden 1. sırada dursun. Diğer bir kriter ise güncel içerik. Bu artık çok daha fazla önem taşıyor. Diğer tüm kriterlere bakmayın sadece bu ikisine baksanız bile seohocasi.com un bulunduğu konumu oldukça net açıklıyor. Ben daha önce de belirttim artık bu kelimeye oynamıyorum öyle bir gayem yok. Eğer öyle bir amacımız olsa 1 ayda 1. sıraya çıkmak son derece kolaydır (özellikle böyle bir geçmişi varken). Bu sebeple osmanbey'in analizi teknik açıdan doğru olsa da, eksik yönleri var.
Bu belirttiğim unsurlar kapsamında incelenirse, görülecektir ki 1 - 2 yıl önce ilk sayfada olan hiçbir seo sitesi artık nerdeyse ilk 10 sayfada bile yer almıyor. Tek yerini koruyan seohocasi.com.
not : Bizim açımızdan yasal sorun teşkil edecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.