Her zaman demişimdir makale okuyarak seo öğrenilmez,
Kafadakiler neler yapıyor, neler yapmıyor bunlara bakmak gerek diye.
İyi de bu da bir makale,
okumayak mı 
diyorsanız
"okuyacağınız son makale olsun" derim
Kafadakileri incelerken kendime şu soruları sorarım :
1- İndekslenmiş Kaç Sayfa Var ? ( bu soru, bir konuda ne kadar çok içerik varsa google o kadar mı otorite sayıyor cevabı için önemli )
2- İç linklemesi nasıl ? 3- Site dışında neler yapmış ? 4- Sosyal medyada neler yapmış ? Bu iki seo sitesini incelediğimde dikkatimi çeken şey şu oldu : Seohocası belirttiğim ölçülerin %95'inde daha önde 
. Hem de belirgin bir farkla. Ama seozeo'ya geçilmiş durumda ( şu anda en azından ). Kaan'ın bu makalede vereceğim tüyo ile ilk sırayı alması an meselesi diyebilirim.
İlk Önce Veriler : 1- İndekslenmiş Veriler Seozeo - 74 index
Seohocası - 20k index
Kazanan SEOHOCASI
2 - Backlink Çalışmaları :
Ayrı ayrı vermeye gerek yok.
Opensiteexplorer 'dan ayrıntılarıyla görebilirsiniz.
Seohocası backlink sayısında
TOTAL LINKING ROOT DOMAINS hariç fark atmış durumda. Önemli bir fark evet.
3- Sosyal Medya : Seozeo Seohocasi Seohocası yine muazzam bir fark atmış. Yoksa sosyal medya bir balon mu? sorusunu akla getirecek kadar ciddi bir fark var.
Peki Seozeo Neden Daha Önde
Cevabı da partnerleri oldukları Majestic'den alacağız :
Seozeo Anchor Text Dağılımı : ( Anchor text'in çöküşü filminin yazarına selamlar

)
Seohocası Anchor Text Dağılımı :
Link veren toplam domain sayısı + Anchor Text Dağılımı ve Anchor Textlerin Güçleri. Tek fark bu ve bu tek fark öne geçmesine yetmiş durumda. (
seozeo.com un 2020'ye kadar reg.lenmiş olmasının bir etkisi olabilir mi diyenler var mı? )
Netice : Tr'de çok ciddi bir seo kültürü yok dostlar. 3k-5k lara gelmeden ( backlink ), makul sayılarda farklı anchor textlerle link alımlarınızı yapın. İnanın bu kadarı milleti sollamanıza yetecektir.
Not :
Seozeo , abartmadıktan sonra yorum backlinkin zarar vermediğini de kanıtlamış durumda. ( aslında kendisi abartmış ama abartın dersem 60k yorum backlink alacak arkadaşlar var diye korkuyorum

)
Yiğit ( backdoor ) un isteğiyle mesajını iliştiriyorum :
backdoor adlı üyeden alıntı:
Merhabalar,
Ben Yiğit Konur, SEOZEO'nun SEO stratejistiyim. Sitemizin ve müşterilerimizin tüm SEO çalışamlarını yöneten strateji ekibinin başında bulunuyorum. Dostum Kerem'in tavsiyesi ile konuyu farketmiş bulunuyorum. Konuyu inceledim, bu tip case study'lerin Türkiye'de olması gerçekten çok güzel, ancak yanıltıcı olan bazı veriler var, daha isabetli bir çalışma sağlanması açısından açıklamada bulunmak isterim.
SEOZEO, yaklaşık 6 aydır ciddi bir badlink saldırısına maruz kalmış durumda. Burada incelediğiniz 4000'i aşkın LRD'den gelen linklerin hemen hemen tamamı bizim iznimiz dışında eklenmiş durumda. Bu sebeple, başta Türkiye partneri olduğumuz İngilitere'deki dostlarımız Majestic SEO olmak üzere, yine partnerlerimizden SEOmoz'un OSE aracını kullanmaktayız. Aynı zamanda aynı ekibin henüz yayına çıkmamış bazı beta özellikleri dahilinde bu linkleri kolaylıkla takip etmekteyiz. Her Salı günü, strateji ekibi buradaki linkleri analiz ederek link reddetme raporlarımızı güncellemektedir. Daha önceden en azından sektör profesyonelleri tarafından yanlış anlaşılmaması için kendi twitter hesabımda bu durumu duyurmuştum:
https://twitter.com/yigitkonur/statu...86374508687360
Anchor text tarafında, "zeo seo" "zoe soe" gibi ilgisiz linklerin de bizle ilgisi bulunmamakta. Başta ******.com olmak üzere, farklı alanlarda yüzlerce dolar harcayarak bize blog linkleri gibi kalitesiz linkler ile olumsuz etkiler sağlamaya çalışan kişiler sektörde elbette var. Ancak böylesi amatör saldırıların sadece saldırıyı sağlayan kişinin "SEO" kelimesinin arama hacmini arttırmak dışında hiç bir katkısı bulunmamakta. Sektöründe profesyonel bir yaklaşımla ilerlemeyi vizyon edinmiş bir şirket olarak her türlü olumsuz SEO saldırısına hazır bir durumdayız.
Burada irdelenmesi gereken durumun her şeyden önce, içerik kalitesi ve içeriğe saygı olduğunu belirtmek isteriz. SEOmoz'un WBF çevirileri ile başlayan videolu SEO dersleri serimizin, sosyal medyada "doğal" yollarla paylaşılıyor olması ile başlayan bu yola, kendi videolu SEO derslerimiz ile devam ederek viral paylaşımı güçlendirmeye çalıştık. Bu tarafta mutlaka eksikliklerimiz var, zaman içerisinde gidereceğimize inanıyorum. Ancak başta içerik partnerimiz Moz'un çevirileri olmak üzere, yapılan tüm çevirilerde kaynak göstermeye önem verdik. Bununla birlikte "AuthorRank" ile ilgili yazdığımız araştırma yazısında dahi, yazıyı yazarken kullandığımız tüm materyalleri, görselleri ve patent araştırmalarını kaynak göstermeye çalıştık. Şahsi kanattimce içeriğe önem veren ve saygı gösteren tüm sitelerin mutlak surette başarı sağlayacağına inanıyorum.
Osmanbey'e teşekkürler, blog yorumları gibi kalitesiz linklerin bizlerle alakalı olmadığını belirtmek için nacizane bir açıklama yazmak istedim. Önümüzdeki Çarşamba ile beraber videolu derslerimize hızla geri dönüyoruz. Herkese bol trafikli günler diliyorum!