Konut kredisi yeniden yapılandırma konusunda bilgisi olan varmı arkadaşlar ?
Yapılandırma düşünüyorum fakat + sı - si nedir tam olarak anlayamadım banka ile gorustum canlı para olduğundan adamlar hertürlü çıkarlı olacaksınız diyor online hesaplama yapılan bir site var orada yaptığım hesaplamada faizlerinizi azaltmıyacağından ara ödeme yapmanız mantıklı değil diyor.
2 türlü yapılıyor.
1. Olarak zaten hali hazırda kredi aldığınız banka yeni bir kampanya yapıp faizleri düşürmüşse gidip bende bu indirimden yararlanmak istiyorum diyorsunuz. Banka bu kanpanyaları yaparken hali hazırda kredi çekmiş olan müşterileride düşünerek bu tip kampanyaları yapıyor. Ayrıca genelde faiz indirimi kampanyalarını tüm bankalar zank aynı anda yapar. Bankanız siz gidip başka bankadan yapılandırma yapmayın diye yeni yaptığı kampanyadan size de ek dosya masrafı vs almadan yapılandırma yapar. Daha önce ailem yaptı 2 türlü farklı kolaylık sağlar ya vadeyi kısaltıp ödemeyi sabit tutturuyorsun ya da ödemeyi azaltıp vadeyi sabit tutturuyorsun. Biz aylık ödemeyi azaltıp vadeyi sabitlettik. 850 küsür öderken şimdi 750 küsür ödüyoruz.
2. Olarak başka bankalar size diğer bankadan ayrılıp onlara geçmeniz için şöyle birşey yapıyor: Diğer bankaya olan borcunuzu komple kapatıp kendilerine ödeme yapmanızı sağlıyorlar. Evet gene ödemeleriniz düşüyor veya vade zamanı kısalıyor fakat bazı bankalar bu geçiş anında dosya ücreti vs alıyor. Bu yüzden ilk tercihiniz kendi bankanız olsun.