1. Düzeltme cevabına cevap: önerim sadece ip bloklama değildi, tekrar okursan sevinirim, ya da tekrar yazayım: 2 dakika içinde 5 kez yanlış şifre girildiğinde 1 saatliğine ip bloklaması olayı "brute force ataklarına karşı" alınacak olan basit bir önlemdir. Verdiğin joomla örneği "tek bir bilgisayarın brute force saldırısı" yaptığını değil aksine "dağıtık brute force" ya da "bot net ağıyla brute force" saldırısı yapıldığını gösteriyor. Nedir bu dağıtık brute force olayı: 100.000 adet zombi bilgisayardan oluşan botnet ağınız vardır ve "paralel programlama" biliyorsunuzdur her bir zombi bilgisayara belli aralıkları tahsis edersiniz onlar brute force'u parça parça gerçekleştirir. Eğer böyle bir botnet ağının hedefi olduysanız zaten kaçarınız yoktur, siteleriniz zaten elden gitmiştir.

2. düzeltme konusunda hemfikiriz zaten.

3. Düzeltme cevabına cevap: kullandığımız işletim sistemleri de birer yazılımdır, ve bahsettiğiniz olay "yazılımların rootlanması" olayıdır. Madem öyle diyorsunuz o zaman tam sistem güvenliği için hepimiz "redhat linux" satın alıp onu kullanmaya başlayalım. Çünkü piyasadaki en güvenilir işletim sistemi redhat şu sıralar.

4. Düzeltme cevabına cevap: Captcha kodlar brute force ya da diğer saldırıların önüne geçecek türden değildir, daha güvenilir bir yöntem olarak şunu söyleyebilirim: Türkçe 20 tane soru hazırlarsınız ve cevapları veri tabanınızda tanımlarsınız login olurken bu soruları sorar (henüz Türkçe üzerine Doğal Dil İşleme çalışmaları yeterli düzeye ulaşmadığından en güveniliri budur). Doğru cevap gelirse login olur gelmezse olmaz.

5. Düzeltme cevabına cevap: "Virüslerin %90'ı C sürücüsüne göre yazılır" bu iddanızı kanıtlayacak herhangi bir araştırma - akademik makale vb bir yayınla desteklemenizi talep ediyorum, aksi halde gülüp geçeceğim.

6. Düzeltme cevabına cevap: Bilinen açıklara önlem almak yerine korkup bekliyorsanız yapacak bişey yoktur. Bilinen açıklardan korkmaya gerek yoktur, esas konu bilinmeyen açıklardır.

Kulaktan dolma bilgiler konusu: Eğer açtığınız bu başlık sizin görüşlerinize göre "teknik bilgi" kapsamına giriyorsa, benim kişisel görüş olarak bu yazdıklarınıza "kulaktan dolma bilgi" dememde bir sakınca yoktur.