Selam arkadaşlar,

Artık hepimiz İngilizce'ye çokça ihtiyaç duyuyoruz. Hepimiz internette bi'şeyler okuyabiliyoruz, çat pat yazıyoruz. Ama konuşmaya gelince afedersiniz çoğumuz "tırt"ız. Bayadır bununla ilgili araştırma yapıyorum. Yurt dışına çıkma olanağım yok. Eminim ki çıksam harika olacak ancak malesef. Konuşma geliştirici eğitimler var ve bunlardan en dikkat çekeni aşağıdaki türde çalışmalar:

http://www.konusarakogren.com/konusarakogrensistemi.asp

Bu çok güzel bir sistem. Hergün sizi satın aldığınız paketin özelliğine göre belirli bir süreliğine arayıp konuşuyorlar. Eminim ki çok faydalıdır. Ama biraz pahalı...

Bende düşündüm ki hemen hemen hiçbirimizin formal İngilizce'ye ihtiyacı yok. Yani asıl amacımız günlük konuşma. Bunu kendi aramızda yapsak?

İngilizce pratiği olan arkadaşlar olursa harika olur ama onlar olmasa bile kendi aramızda bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum. Eğer İngilizcesi iyi arkadaşlar yer alırsa ücretli de çalışılabilir, destek amaçlı ücretsiz olarak da.

Böyle bir fikir geldi aklıma. Gelen cevaplara göre şekillendirelim ve bir grup oluşturalım isterim. Benim gibi düşünen arkadaşlar varsa tabi.. Büyük bir akımın ilk adımı olabiliriz r10 içerisinde.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Görüşmek üzere.