"elimde bu işi yaptığıma dair sertifika olsun" diyorsanız baştan uyarayım böyle bir sertifika yok. Bu kişi PHP biliyordur diyebilecek bir sertifika mevcut değildir. Çünkü php açık kaynak bir script dilidir ve microsoft script dilleri gibi belli standartlarda eğitim verebilecek bir yer yoktur, biz varız diyen kendini kandırıyordur. Size en fazla "x kişisi php ile ilgili verdiğimiz kursa katılmıştır" sertifikası verebilirler.

Bir çok iş veren bu iş için eleman alırken sertifika değil, tecrübe ve yeterlilik ister. Bunlardan dolayı özel kurslara aşırı meblalar ödemeye gerek olmadığını belirtmek isterim.

Benim bildiğim kadarıyla bu zamana kadar hiçbir kurs, kursiyerlerine piyasada iş yapabilecek kadar php eğitimi vermemiştir.

Benim tavsiyem ise; bu işi bildiğine emin olduğun, ders verme kabileyeti olan birisiyle anlaş ve ders al. Bu kursa vereceğin zaman ve paradan daha çok kazanç sağlatacaktır sana.

Sonraki aşamada ise "tecrübe" kazanmalısın. Bunu da ücretli işler yaparak değili kendi kendine ya da insanların senden istedikleri şeyleri yaparak öğrenebilirsin. İster evde kendi kendine bir takım scriptler yaz, istersen birilerine yardım ederek tecrübe kazan.