içeriklerin , onların başlıkları ve kullandığın kelimeler çok önemli dostum.
"olay ikisine de özgün içerik giriyorum" birine link alıyorum diğerine almıyorum şeklinde özetlenemez. link çalışması yapmadığın siten için söylüyorum; "site içi linklemelerinde" , "anahtar kelimenle ilgili kelimeleri kullanımında" doğru şeyler yapmışsındır.
Bizim dediğimiz şey şudur :
1- Semantik web ( bir konuya hakim olan bir kişinin o konuyu ifade ederken seçtiği kelimeler gibi düşünün ) - Alkadraz kardeşimi hayırla yadediyorum, zaten yazını ilk beğenen o olmuş, bir bildiği var elbet

- site içinde hayati derecede önemlidir. Bir sitenin meseleyi ele alış tarzıdır, bunun kelimenin makalede kaç kere yer aldığıyla ilgisi yok. Site içi linkleme + İçerikler semantik açıdan mükemmel olmalı
2-
Aynı mükemmellik alınan tanıtım yazılarıyla da sağlanmalı. Yani linkinizin meseleye ne kadar vakıf bir yazının içinde olduğu en önemli noktadır, peşi sıra o yazının o konuya ne kadar hakim olan bir site içinde yazıldığıdır. ( milyonluk hitlere sahip haber sitelerinin algoritmalar içerisinde bazı ayrıcalıkları olduğunu belirteyim, tanıtım yazılarındaki linklerin değeri açısından )
özetle, "tanıtım yazıları çalışması yaptığım sitem ilerlemedi" tesbitiniz doğru olmakla birlikte "tanıtım yazısı" işe yaramaz sonucunu kesinlikle vermez. O tanıtım yazısının o meseleyi anlatabilen bir yazı olup olmadığı, bütün kelimeleriyle birlikte google'da bir algı oluşturur zaten.
linksiz sitenizin içerik yapısında neler yaptıysanız tanıtım yazılarıyla beslediğiniz sitede de aynı şeyleri yapın. Ve tanıtım yazısı alırken de..