Hemen teknik detayları paylaşıyorum
1- Antakya, Harbiye (
resimleri için tıkla)
Buraya mutlaka gitmelisin, şehirden harbiye otobüsleri heryerden kalkar kime de sorarsan gösterirler zaten.. Buraya gittiğinde acilen şunları masaya söylüyosun "http://kulerestaurant.com.tr/index.php/menuler/sogukmezeler" ve linkte verdiğim kule restaurantı öneririm..
2- Antakya, Kuzeytepe (önerdiğim restaurant "nuri restaurant"
bilgi ve resim için tıkla) buranın otoyol manzarası var, harbiye gibi manzarası yok ama etinin yemeğinin ve mezesinin tadına bakmalısın.
3- Antakya, Kırıkhan ciğercisi (kendi restaurantımız diye önermiyorum, ciğer sevmem deme hatay'ın kırıkhan ilçesinin özel yapılan ciğerini mutlaka yemelisin linkte bilgiler mevcut merkezde herkes bilir..
http://www.kirikhancigercisi.com)
İlk 3 tanesini yemeklere ayırdım.
Diğer gezebileceğin yerlerin isimlerini veriyorum googleden araştırmalarını yapabilirsin.
4- Samandağında Deniz'e ve titus tünellerine mutlaka git (zaten arkadaşın götürecektir)
5- Antakya merkez'de kurtuluş caddesine gir ve eski antakya evlerini gör. Zaten bu dediğim yerlere giderken muhteşem Asi nehrini görüp fotoğraflarını çekeceksin

6-Antakya hatay'ın merkezi, Diğer ilçelerinin hepsinde gidebileceğin çok yer var. Örnek Kırıkhan'a gidersen Delibekirli'de yemek yemeli, o muhteşem doğayı görmelisin. Veya Beyazıd'i bestami hz. türbesini ziyaret edip Amik ovasına kuşbakışı bakabilirsin.
7- Samandağına giderken, İskenderundan yola çıkıp Kıcı'dan geçeceksin tam Kıcıdan geçerken otobüs durmaz ama uyuma sağ tarafındaki Amik ovasına iyi bak, orası eskiden gölmüş kurutulunca o hali almış. Konya ovasını böyle görebilme şansın yok. Göreceğin ovanın hemen arkası Suriye zaten dağları göreceksin.
8- İskenderun merkeze mutlaka git, küçük istanbul derler iskenderun'a. Sahilde mutlaka oturmalısın önerilerim Petek pastanesi, teysir ve iskenderun pac meydanında döner.
9- Antakya'da ve İskenderunda gezdiğinde oraya mı gideyim buraya mı gideyim derdin yok kısacası her yer yanyana her yer çok güzel..
10- Eğer Samandağında sadece kalacaksan zaten arkadaşın seni gezdirecek ama Antakya ve İskenderunu da gezmeyi şiddetle tavsiye ediyorum..
Bende okulum için Makedonyadayım, şuanda büyük zevkle yaşayarak yerleri anlattım sana. Eğer daha detaylı anlat dersen veya tarihi yerleri sorarsan onları da anlatabilirim.
Ayrıca ( REKLAM

) Hatay ile ilgili bilgilere ve haberlere de ulaşmak istiyorsan web sayfamız olan
www.hatayvatan.com adresine girebilirsin.
Mail ile sormak istediklerin de olursa
onurvardi@gmail.com adresinden ulaşabilirsin.
İyi yolculuklar!