1. Sileceklerin çalışır durumda olması gerekiyor ayrıca silecek için suda olması gerekiyor içinde.
2. ön iki koltuk sağlam olması gerekiyor koltuklarda oynama varsa ağır kusur yazıyor.
3. emniyet kemerleri çalışır durumda olması gerekiyor kitleme yapması gerekiyor.
4. lastiklerin kabak olmaması gerekiyor
5. fren ayarın sağlam olması gerekiyor aksi taktirde ağır kusur yazıyorlar.
6. far ayarın düzgün olması lazım , sinyallerin sağ , sol sorunsuz yanması lazım.
7. lpg varsa takılan tankın 10 yılı geçmemesi lazım aksi taktirde kabul etmiyorlar.
8. araç basık olursa elezyonlara ağır kusur yazıyorlar.
9. geri vites lambası , 4 lüler , uzun kısa farlar gibi şeylerin düzgün çalışır olması lazım.

genel olarak bu kurallara dikkat edersen çabuk bitirirsin işini bunlara dikkat ediyorlar eğer tam olarak arabanın sorununu bilemiyorsan randevu alırsın gidersin aracını sokarlar sana bi kağıt veriyorlar orda ağır kusur hafif kusur diye listeliyorlar sende o kağıda göre gider eksiğini yaptırırsın 30 gün içinde tekrar gidip para vermeden eksiklikleri yaptırıp soktuğunda vizeden geçersin. yada 50 tl gibi paralara takipçiler bu işi yapıyorlar verirsin takipçiye adam gider sıranı alır arabanı sokar vizeni alır getirir arabanı ben şahsen öle yaptım hiç uğraşmadım adama verdim 50 tl arabayıda verdim adam gitti 2 gün sonra vizesini almış şekilde dükkanın önüne getirdi aldı parasını gitti.