Al bendende o kadar bu soru hep kafama takılmıştı, nedenmi bazı yorumlarda bunu farkettim? uzman arkadaşlardan bu konuda bir metod veya bir makale yazmasını arzu ederdim. ve bi sonuç bulamadım bunla ile ilgili reguire ve include

olayına...
seo açısından include, include_once, require ya da require_once herhangi bir etkiye sahip değildir. sonuçta seo denilen olay sayfanın çıktı hali ile alakalı bir olay. fakat şöyle bir ekleme yapmak daha doğru olacaktır. include ettiğimiz php sayfası içerisinde HTTP Heder bilgisi içeren veriler bulunuyorsa o zaman sayfanın seo sunu etkileyebilir.
arkadaş require ile include arasındaki farkları merak etmiş, bende onun cevabına alıntı yaparak ona bilgi vermek istedim
include = içine dahil etmek
include ile include_once arasındaki fark ise , include ile çağrıldıysa sayfa her reload edildiğinde include ile çağrılan sayfa tekrar tekrar çağırılır fakat include_once ile çağrılmış ise bir kereliğine include edilir ve içindeki veriler include edilmiş olarak kulanılır.
require = zorunlu olarak içine dahil etmek , yani ;
require_once('ayar.php'); ya da require('ayar.php');
gibi çağırılan ayar.php sayfası çağırılan sayfada olmadığı sürece alt satıra geçip işleme devam etmez. include ile çağrıldığında sayfa include edilemese bile alt satıra geçip işleme devam eder.
kısaca kendi bilgilerime dayanarak bu şekilde açıklayabilidim
umarım açıklayıcı olmuştur.