"Açıkçası bir program öğrenip de SEO hizmeti vermeye çalışan arkadaşları görünce hem kendi emeğime, hemde bu işin o kadar basit olmadığını düşündükçe ÜZÜLÜYORUM."
demişsiniz ilk mesajda da seo uzmanları farklı birşey yapmıyorki. ayda 20.000 tl ye profesyonel bir uzmanla da çalışsanız;
*Sizin alacağınız tanıtım yazısı yerine gidip kendisi tanıtım yazıları alıyor.
*Programlarla zamana yayıyor. Program kullanmadan herşeyi manuel yapıyorsa bence boşuna zaman harcıyor. Sosyal medyada senukexcr gibi programlar varken manuel hesap açmak bence zaman kaybı. Hesabı açar linklemeyi tanıtımları imlemeyi manuel yaparsın.
* Veriyor parayı yada kendisi css xhtml valid yapıyor. Site içi eksikleri hallediyor yada veriyor 500 lira hallettiriyor site içi seosunu profesyonelce.
*Günlük güncelleme yapıyor.
*Ahatar kelimelere site içinde ağırlık veriyor. Bold yapıyor. Altını çiziyor vesaire.
*Makaleleri özenle yazıyor. 5000 lira para harcıyor sonuçta çıkartıyor siteyi.
İnsanlar kendileride programları, vesaireyi öğrenip 20.000 lira maliyetli kelimelerde 5000 liraya kendileride çıkabilir. Ha herkes programları bilen seocuyum diyip çıkar buna bende karşıyım.
Ama bence herkes öğrensin seo programlarını. Pdf linklemeyi, sosyal linklemeyi, yeni nesil taktikleri, senukexcr ile aylık captcha kredisini 40-50 dolarlık girip bırakıp çalışma yapmayı.
Seocularda sitelere olağanüstü bişey yapmıyor. Gov.tr tanıtım yazısı, edu.tr tanıtım yazısı al yayınla. Ha millet şunda yanılıyor 1 gunde olsun 1 gunde çıksın. Bu hatalı yay kısaca zaman... vesaire vesaire... Ha birde unutmadan Türk milleti linklemede yükleniyor anasayfaya sonrasında sandbox vs. Link dediğin alt sayfalara, anasayfaya düzenli yayılır ki tüm siteye etkili olsun. Anahtar kelimede devamlı ana sayfaya kasma devri bitti.
Bende zor bir sektörde seocu olarak çalışıyorum ama sitem etmeniz gereksiz bence

(Msnimde seo uzmanıyım diyen çoğu kişi bilmez bunu. Söylemem söyleme gereği duymam. Bana sitelerinde şunu yap bunu yap akıl verir bişey demem farklı bişey biliyordur belki kırmayayım der bişey bilmiyor gibi dinlerim

)
10 dakikada wiki paket raporu atanlar, forum profil kasıp 1 gunde rapor verenler bitmez bu forumda