Dostum Google'ı son zamanlarda en iyi sen anlamışsın. Ama sende biz Türkiye webmastersları çok yanlış anlamışsın.
Bu forumda herkesin uzmanlık alanı ile ilgili site açması geyiği çok tartışıldı. İşin sonunda senın gibi düşünenler genelde hep haksız çıktı. Zira internet dünyası senin sandığın gibi 5-10 kategoriye ayrılan sitelerden oluşmuyor. Sen bir mobilyacıya mobilya dekarsyon sitesi açtırırsan ekleyeceği içeriğin kalitesini geçtim, ziyaretçiye ne vereceğini nerden bileceği konusu çıkar. Ayrıca kişilerin ne aradıklarını bilmeleri vs gibi konularıda işin içine koyacak olursan; mobilyacının aynı zamanda temel seo kuramları ve ileri kullanıcı aktivitelerinide bilmesi gerekir anlamına gelir. Türkiye'de bunu kaç kişi yapar. Yada kaç tane mobilyacı oturup, para kazanma ihtiyacını bir kenara bırakıp, ülkemizdeki mobilya tasarım meraklılarının meraklarını gideriyim diye site açar ki ? ( E-ticaret dışı siteleri para kazanmak maksadı ile açmak bir anlamda yasak )
Yani evet SEO dediğin gibi site içi ve kullanıcı taraflı optimizasyon demek. Lakin Google bunu söylerken kendi verdiği site içi değerlerini çok iyi kullanan siteleri hiçbir şekilde sıralamada üste almıyorsa, backlink dalgasının arkasına sığınıyorsa bu işe manipülasyon demek olmaz.
Sizde beni kısmen yanlış anlamışsınız.
Demek istediğim şuydu: (mobilya örneğinden devam ettiğiniz için ordan gidelim)
İllaki mobilyacılar mobilya sitesi açsın demek değildi kastım. Kişi hayatı boyunca belki mobilya dükkanına girmemiş, totişi kaldırıp semtindeki yapı markete dahi gitmemiş, kendinden bişey katmadan, bot-mot dayanıyor, tamami ile kopya içerik, paralı yorum vs vs. Sonra da hitler düştü, kazançlar düştü...
Anlatmak istediğim buydu. Diğer konularda elbet size hak veriyorum...