kodlama bilgim var ama ileri derecede değil kendi sitemin kodlamasını kendim yaptım mesela ama bunu işe dönüştürecek kadar iyi olduğumu düşünmüyom daha bilmediğim çokca yönü var css html konusunda onun için insanları mağdur etmek istemiyorum.
Ve kendi projemi yapmak için de bütçem yok
ama bu arada biraz düşünücem belki dediğiniz gibi kendi projelerimi yürütebilirim.
Hocam bütçeden çok proje fikriniz işe yararmı önemli olan bu.İnternette denk gelirsiniz adam proje geliştirecektir konu açmıştır bu tutar mı der yada facebook gibi sosyal ağ açmak istiyorum vb.
Hocam öncelikle burada dikkat edeceğiniz önemli nokta bir çok proje geliştirenin yapmış olduğu hata gibi Amerikayı yeniden keşfetmeye mi kalkıcaksınız(örnek olarak facebook gibi sosyal ağ açmak) yoksa yeni bir kıtamı bulacaksınız(alanda ilk olmak).
Eğer Amerikayı yeniden keşfetmeye kalkacaksanız.Direk sanal alemi bırakmanızı öneririm boşuna çabalarsınız.
Bir alanda ilk olursanız sizin adınız kalıcı olur bir çok proje geliştirici gibi kayıp gitmezsiniz.
Facebook`u yazan kişi Mark Zuckerberg facebook`u yazarkende sosya ağlar vardı fakat o var olan sosyal ağlardaki olmayan önemli noktalardan projesini geliştirdi ve tuttu.Projesinin startında bütçesi 1000$dı.O parayıda arkadaşı finanse etmişti.
Şimdi sizde facebook gibi sosyal ağ geliştirmek isterseniz bütçenizin yüksek olması gerekir,şuanki sosyal ağlarda var olmayan noktaları bulmuş olabilirsiniz ama bu sektöre çok akın edildiği için ne kadar orjinal fikre sahip olursanız olun yüksek bütçeliler sizi ezer.
Ama proje geliştirdiğiniz alanda başka bir faaliyet gösteren yoksa yani tekseniz çokta yüksek bütçeye sahip olmanıza gerek yok işiniz biraz daha kolaylaşır.
Ve proje geliştirirken büyük gizlilik içinde yürütün insanlara ben böyle proje geliştiriyorum yada bu projem tutar mı diye sormayın projeniz çalınır.İnsanlara üretmekten çok çalmak daha iyi gelir,kolay gelir.Tutmazsa tutmasın önemli olan siz deneyipte sonucu görmeden sizden önce birisi fikrinizi çalıp internette boy göstermesin.
Şuan web projesi geliştirmeyi düşünürseniz ihityacınız olan şey bir adet projeye uygun bilgisayar(ki çokta yüksek özellik gerekmez.).Kodlama bilgisi.
Projeyi hayata geçireceğiniz zaman paraya ihityacınız olur,baktınız maddi durmunuz hiç elvermiyor yani imkansız ozaman projeye ortak alınır yada projeyi düzgün dürüst bir girişimci arkadaşa yüzyüze tanıtarak satarsınız.
Yeterki tutacak bir fikir olsun para problem olmaz.
Yazı çok uzun oldu kusura bakmayı bu konuda anlatılacak daha bir dünya şey var

anlat anlat bitmez