burakveelif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, ben; webmasterlıktan önce iyi bir internet kullanıcısıyım.

SEO denilen şey, Search Engin Optimization değil mi? Yani arama motoru optimizasyonu? Yani arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemeler?

Dikkat ederseniz, SEO tabirinde backlink vs hiçbirşey yok. O halde backlink, alexa kasma, PR kasma vs hepsi ama hepsi manupilasyondur. Manupilasyon ise bir süre sonra kaos u doğuru ki, o olay eşiğini de çoktan aşmış durumdayız.

Allahtan google mühendisleri sürekli yeni algoritmalar geliştiriyorlar da, bir nebze de olsa kullanıcılar rahat edebiliyor.

Belki bir çok kişi tepki gösterecek ancak anlatmak istediğim şu. r10 a takılmaya başladıktan beridir (yani 3-4 yıldır) internette gördüğüm hiç bir şeye güvenemez oldum. Nedeni ise şu: para ile alınan içeriği, yine para ile imletip, daha sonra yine para ile SEO meo tarzı yaklaşım, yetmedi yine para ile beğeni + yorum. Dahası yine para ile hit... Sonra sayfa to oranı düşük, google biz Türkleri sevmiyor vs vs

Bana göre SEO; siteniz hızlı açılıyor mu? Gerekli iç optimizasyonu yaptınız mı? Bunlar tamamsa, kaliteli ve güncel içerik girmeye özen gösterirseniz karşılığını almamanız için neden yok.

Zaten herkes anladığı konuda site açarsa sorun kalmaz. Bir bakıyorsun adamın mobilya dekorasyon sitesi de var (sürekli botla içerik çekiyor), sağlık sitesi de...

Nacizane fikirlerimdir. Hiç kimseyi hedef almadım yazarken. Hatta bazı noktalarda kendimi de eleştirdim diyebilrim...

Sürç-ü lisan etti isem affola...
Dostum Google'ı son zamanlarda en iyi sen anlamışsın. Ama sende biz Türkiye webmastersları çok yanlış anlamışsın.

Bu forumda herkesin uzmanlık alanı ile ilgili site açması geyiği çok tartışıldı. İşin sonunda senın gibi düşünenler genelde hep haksız çıktı. Zira internet dünyası senin sandığın gibi 5-10 kategoriye ayrılan sitelerden oluşmuyor. Sen bir mobilyacıya mobilya dekarsyon sitesi açtırırsan ekleyeceği içeriğin kalitesini geçtim, ziyaretçiye ne vereceğini nerden bileceği konusu çıkar. Ayrıca kişilerin ne aradıklarını bilmeleri vs gibi konularıda işin içine koyacak olursan; mobilyacının aynı zamanda temel seo kuramları ve ileri kullanıcı aktivitelerinide bilmesi gerekir anlamına gelir. Türkiye'de bunu kaç kişi yapar. Yada kaç tane mobilyacı oturup, para kazanma ihtiyacını bir kenara bırakıp, ülkemizdeki mobilya tasarım meraklılarının meraklarını gideriyim diye site açar ki ? ( E-ticaret dışı siteleri para kazanmak maksadı ile açmak bir anlamda yasak )

Yani evet SEO dediğin gibi site içi ve kullanıcı taraflı optimizasyon demek. Lakin Google bunu söylerken kendi verdiği site içi değerlerini çok iyi kullanan siteleri hiçbir şekilde sıralamada üste almıyorsa, backlink dalgasının arkasına sığınıyorsa bu işe manipülasyon demek olmaz.