Merhabalar.

Sitede değil de real hayatımda 3000 lira dolandırıldım. Bir işyeri açtım ve mobilyalar için mobilyacı ile anlaştım. 4000 tl fiyat verdi, ama bi sıkışıklığım var yarın ödemem var hepsini öderseniz 3000 lira olur dedi. Eline verdim parayı, sözleşmem bitmiş abi yapar getiririm dedi. Geçen pazartesi mobilyaları da sözleşmeyide getiricekti, pazartesi gelmedi aradım, abi çarşamba gelicek elmasım kırıldı vs... çarşamba aradım açmadı, sürekli arıyınca en sonunda açtı duymadım yarın sende mobilyalar yetişmedi dedi, yine tamam dedim. Perşembe öğlenden aramaya başladım akşam 10'a kadar sürekli aramama rağmen açmadı telefonu. Sonra ortağım şöyle bir mesaj attı; sizinle sözleşme yapmadık ama konuşmalarımızın hepsi sesli kayıt ile kayıt altına alındı, ya mobilyalarımızı ya da paramızı getirin tatsızlık olmasın dedi. Adam peşinden aradı, siz kimsiniz sesimi kaydediyosunuz, parada mobilyada yok dedi ve telefonu kapattı. O saatten sonra aramalarıma yine cevap vermedi. Sonra mesaj attım paramı veya mobilyalarımı getir neden böyle yapıyosun bu nasıl ticari ahlaktır senin yüzünden zarar uğradım dedim, teslim tarihine daha 5 gün var, %18 k.d.v. ödemeden getirmicem mobilyaları dedi. Ayrıyetten beni sesini kayda aldığım için (ki bunu sadece korkutma amaçlı söylemiştim) savcılığa vericekmiş hem suçlu hem güçlü. Ben mobilyaları istemiyorum artık sadece paramı istiyorum, ama aramızda ona o parayı verdiğime dayir hiçbir sözleşme yok. Sadece dün attığı mesaj paranın onda olduğunu kanıtlayan tek delil. Şimdi arkadaşlar bilgisi olandan bilgi almak istiyorum, sizce hangi yolları deneyip, nereden girip bu dolandırıcının ticari kariyerini bitirebilirim? ayrıyetten 15 gün oldu siparişi vereli ben mobilyalar gelmediği için çalışmaya başlayamadım ve 10 milyar gibi bir zararım oldu. Bu zararı ondan çıkarıp, paramı alıp, ticari hayatına da zarar vermek istiyorum. Ne yapmalıyım? hangi yolları izlemeliyim?

Saygılar...