O zaman satıcıya kızamayız
Bilinçsiz kullanıcı kendi yaptığı hatadan mesul oluyor,
Yok Abi kimse üzerine alınmasın ama ben kızarım satıcıya...
Benim sabah canım peynirli yumurta çekiyosa, bende bakkala yumurta ile peynir almaya gittiğimde, bakkal bana bozuk olduğunu bile bile bu ürünleri satarsa hiç kimse kusura bakmasın ama satıcı ( bakkal ) sonuna kadar haksızdır.
SEO denilen şey, Search Engin Optimization değil mi? Yani arama motoru optimizasyonu? Yani arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemeler?
Dikkat ederseniz, SEO tabirinde backlink vs hiçbirşey yok. O halde backlink, alexa kasma, PR kasma vs hepsi ama hepsi manupilasyondur. Manupilasyon ise bir süre sonra kaos u doğuru ki, o olay eşiğini de çoktan aşmış durumdayız.
Tam olarak budur diyemeyiz. Yani ne demek bu; Google'ın kuruluş amacı nedir ?
İnsanlara en doğru bilgiyi en hızlı şekilde ulaştırmak İşte zaten verilen en büyük İpucu'da bu işte...
Bilginin doğru olması ? Kime göre ? Neye Göre ?
İşte burada
backlink işin içine giriyor.
Ama site için tabiri caiz ise tıraş ise bi' yere kadar gelirsin ondan sonra tıkanır kalırsın..
Benim
şahsi fikrim; Seo site içinde başlar ve örümcek ağı gibi de site içi ile site dışını bağlamaya başlar. Bunu da bir şekilde sonsuz döngüye sokarsanız işte o zaman yarışı kazanırsınız.