Hayırlı geceler,
Peki bu sorunun çözümü kimde ? kimin birşeyler yapması ve ne yapması gerekiyor ? servis sağlayan host firmalarında mı ? bu firmaların müşterisi olup wp siteleri barındıranlarda mı ? Sitelerin sahiplerinde mi ?
not: sadece wp için geçerli değil sanırım , 2 adet html sitemde spam mail çıkışı yapıldığından dolayı suspend edildi.
Mail accountlarını tamamen siliyorum
wp sitelerde akismet, mail form gibi eklentileri siliyorum, sayfa ve yazıları tamamen yoruma kapatıyorum, son sürüm güncellemesini yapıyorum fakat sonuç değişmiyor.
????
Merhaba,
Müşteriyi veya hostingçiyi haksız yapmamak gerekir sonuç olarak 2 tarafında bilgisine danışılmadan dosyalar türüyor. Bu sorunun kesin çözümü serverin php'sinde baya bir engelleme yapmaktır (mail, chmod, klasör oluşturma, dosya oluşturma ve daha çok komutların engellenmesidir) buda birçok scriptin eklenti, tema, hatta çekirdek işlevselliğinin çalışmasına mani olur
Bilemiyorum tavsiyem uygun olurmu nod32 veya diğer sağlam virüs programlarını linux sunuclarınıza kurup real-time korumasından yararlanabilirsiniz. Bu gibi virus programlarının linux dosya sistemi uyumluluğu vardır
Saygılarımla