konuyu hortlatalım sosyal bir mesaj vericem :P:P

Orada eli cebinde mal mal duranlar, vicdansızlıktan, umursamazlıktan dolayı o şekilde duruyor olabilirler... onu bilmiyorum... vicdansızlığı tasvip etmiyorum. ancak, bu şekilde trafik kazası geçirmiş bir kişi yerde uzanıyor vs ise, durun şunu alıp götürelim, kurtaralım mantığı ile, karga tulumba kucaklamak, yerinden hareket ettirmek de vicdan örneği değildir... Madem o kadar bilinçli insanlarsınız, şunu da öğrenin...

Yaralıya ilk müdahele, yetkili ve bilgili kişiler tarafından yapılmalıdır. Kadının omurgasında kırık, boynunda kırık vs varsa, hareket ettirdiğinizde, sinirleri zedeleyebilir ve kadını kurtarayım derken öldürebilir veya ömrünün geri kalanında felçli şekilde yaşamasına neden olabilirsiniz...

Buradaki insanlar büyük ihtimalle bilinçli oldukları için dokunmamazlık yapmıyorlar... Öküz gelmişler öküz gidiyorlar.. Ancak bu öküzlerin gidip de kadını karga tulumba hareket ettirmemeleri de bir bakıma iyi olmuş

Amcaya gelince, baksanıza vücuda, ayağı tutsa bile o koca totosunu kaldırıp inememiştir oradan... Allahın belası insanlar işte... Çok var çevremizde bunlardan, kendine hayırları yoktur, sadece onla kalsa neyse, çevreye de zarar, bildiğin kımıl zararlısı bunlar. Allah alsın sizi...

Bi de bu ufak saçma bir hareket sonrasında, bu ülkeden gitmek vs tarzı konuşan, tırnak içinde "elitist" olan, kendinin farklı olduğunu vurgulamaya çalışan, öyle olmasa da öyle olduğunu düşünenlere de ayrı bir ayar oluyorum...

O mallığı yapan büyük ihtimalle sizin gibi birisinin dedesi amcası... Sizin de daha 1-2 nesil büyüğünüz bu şekilde cahil ve duyarsız hatalar yapabilen insanlar. Hele ki siz doğru olduğunu düşünen kişiler bile yaralıya müdaheledeki en basit kuralları bilmiyorsunuz