Tanıtım yazısı ve link şüphesiz yararlıdır. Ancak link ve tanıtım yazısı almanın da prosedürleri vardır. Alakalı kategori, referans sağlayıcısının sitemize göre etkileşimi yani 1 haftalık siteye PR8 tanıtım yazısı alırsanız, iki algoritma sonrasnda kendinizi Google Optimizasyon bölümünde bulabilirsiniz. Ayrıca farklı kelimelere çalışmakta çok önemli bu hususlarda.
İmleme konusunda ise kaliteli, kalıcı ve spamdan uzak imleme en iyisidir. Alt sayfalar için vazgeçilmez olan bu çalışma ana sayfa içinde yapılabilir fakat ayrı bir titizlik ister.
Web 2.0 backlink doğru bir seçim olmayabilir, çünkü bir sitenin yayılma süreciyle link artış popülarite grafiği doğru orantılı olmalıdır. Yarar sağladığı doğrudur fakat bir o kadarda doğru kullanılmalıdır. Adet konusundaysa analizler v.s birçok etmen bulunmaktadır. Bu profilleri de güncel tutmak buradaki en önemli ayrıntılardan birisidir.
Forum tanıtımıda link çeşitlendirmesi ve kelime bazında link almak için iyi bir seçim olacaktır fakat PR değerlerine katılmıyorum. Ayrıca ana siteye yapılan forum tanıtımı çalışmalarında da yine analiz etmeni göz önünde bulundurulmalıdır.
Wiki ve ZD yi yanlış & eksik yorumlamışsınız bence;
1K,10K spam wiki tabi ki yanlıştır. Ancak forumda edu,gov gibi wiki hizmeti verenler var. Farklı IP ve genelde onun işleri kalıcı oluyor. Bunlar yarar sağlar. Link çeşitliliği açısından da gayet iyi olacaktır.
ZD konusunda ise temiz ZD kalmadı doğru, lâkin çeviri çözümlerinde işimizi iyi görüyor. Sektör olaraksa malûmunuz sektörde iyi bir çözüm. ^^
Dizin ve YouTube backlink içinse;
Dizinler kategori bazında link almak için iyi bir seçim olacaktır fakat tabi ki abartıya kaçınılmamalıdır. Admin onaylı PR değeri almış dizinleri tercih etmek iyi olacaktır.
YouTube bir sosyal medya ortamı olup aynı zamanda da bir Indexsız URL şansıdır. Indexsiz URL'yi detaylıca araştırdğınızda faydalarını görebilirsiniz. Bunun dışında siteye direkt kullanıcı çekme ve site içi navigasyon iyiyse alakalı videolardan user çekerek sitede kalma süresini arttırabilirsiniz. Böylece hem Google gözünde iyi yerlere gelirsiniz hem de o önemli denilen Alexa Rank'ınızı yükseltirsiniz.
Konu için teşekkürler, sürç-i lisan ettiysek affola...