kirphi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sunucuda 20 ye yakın site var bu sitelerin 2 tanesi toplamda 100k ya kadar çıkıyor hiti. anlık 400 e kadar kullanıcı online olabiliyor. sunucu vds . sunucudaki diğer sitelere gunde 10 15 adet hitten fazlası gelmiyor. sadece 2 site. özellikle birtanesini 80 k hit alan onu suspend edince normale dönüyor. acınca yukleniyor işlemciye.

bulabildiğim kadaryıla my.cnf ayarlarını değiştirdim. sql sorgularımda sıkıntı varmı bilmiyorum
select * from seklinde sorgu yok sitede select field,field,field from tablo seklinde tum sorgular. mysql baglantılarını acık bırakmıyorum kullandıktan sonra kapatıyorum. bu kosullarda sitelerin hitinin artışı muhtemel bahsettigim 2 site günlük 200 300 k lara kadar cıkabilir. bu sartlarda dedicated sunucuya gecsem yine bu sorunlarla karsılasırsam diye düşünmeden edemiyorum.
Yüksek hitlerden bahsediyorsunuz, vds sunucuların kaynakları kısıtlıdır, ana makina donanımı yetersiz durumda ise ayrıca makinaya fazla sayıda vds açıldıysa bu sefer size ayrılmış kaynakları bile tam anlamıyla kullanamassınız.

Ufak bir dedicated sunucuda tüm kaynaklar size ait olur, başkasının kullanımı sizin kaynaklarınızı riske sokmaz. Sunucu üzerinde ayarlama yaparak alacağınız performans dahada yüksek olacaktır.

Sunucu seçimi ve optimizasyonu konusunda hizmet vermek isteriz.