@Nelph,

Bakın yazılanları iyi okuyun lütfen. Ben, kimseyi hakir görmüyorum ve kim ne kadar kazanıyor diye de sorgulamıyorum. İnsanlara gereğinden fazla ünvan ve mertebe verme arzusu sadece bizim toplumumuzda var. Örneğin sizi ele alalım. Siz eğitiminizi bilgisayar üzerine yapmışsınızdır. İster okullu, ister alaylı olun fark etmez. Bilmem kaç senenizi kendinizi eğitmek üzere harcamışsınızdır. Ve bir kartvizitiniz vardır. Üstünde;

Nelph
Bilmem Ne Şirketi
Proje Sorumlusu - Webmaster

bu kartviziti yapmak ve müşteriye sunmak o kadar kolay değildir. O ünvanı almak da.

Öte tarafta vatandaşın tekinin bu işlerle hiç uzaktan yakından ilgisi yoktur. Devlette memurdur, özel sektörde pazarlama sorumlusudur vs. vs. Bilgisayara ilgisi vardır, arkadaşından duymuştur ve bu işlere soyunmuştur (soyunsun ona da lafım yok). Bu insanlar webmaster değildir. Bu insanlar hobileri ile uğraşmaktadır. İşverendir, site sahibidir. Bu mesleği icra eden kişi değildir. Herkes kendi uzmanlığının ünvanlarını taşısın. Herkes, her işin uzmanı olamaz.

Yazdıklarımı şimdi bu bilgiler ışığında tekrar okuyun ve neyin davasını güttüğümü anlayarak yorum yapın.

Ve ben bu başlığı açan arkadaşa oturup da video başında tartışma programı yapacağınıza, bilgilerinizi yazarak paylaşın diğer insanlar da bundan faydalansın. Aradığı zaman Google'da bulsun. (Siz de benim dediğimi demişsiniz, e ne farkımız var birbirimizden?)