Peki, arkadaşın iddasını kötüler şekilde yazı yazmışsınız, Odtü bilgisayar mühendisliğinde, bilgisayar adına neler gösteriliyor acaba ? Verilen eğitimden memnun musunuz ? Odtünün dünya üniversitelerinde verilen, programlar ile eş değer programlar verdiğini söyleyebilir misiniz ?
Çok rahat bir şekilde söyleyebilirim veriyor da. Daha yeni bir mezun arkadaşımızı google'a uğurladık 1 ay önce. Ama şöyle bir durumda var. Mevcut durumda okul adının yanı sıra kendini geliştirme ve staj yaptığı şirketler çok önemli.Bu okulun getirileri çok rahat staj imkanı , marka bir okul ismi. Daha geçen sene galiba ODTÜ bilgisayar mühendisliği dünyada 70 mi 40 mı ne olmuştu.
Kimse size oturup kod yazmayı on saat göstermez. Bu gerçektir. Biz %100 İngilizce eğitim alıyoruz. Bu özellikle bilgisayar mühendisliğinde çok önemli. Herhangi bir kaynağa çok rahat ulaşabiliyoruz. Şuan mesela unity scripting language'yi araştırıyorum. 1 tane Türkçe kitap veya ders yok piyasada tak iki arıyorum şuan 10 tane e kitap buldum İngilizce birine bugün başladım.
Bizim okulumuzda öğrenci-öğrenci , öğrenci-akademik ilişkisi çok üst seviyede. Ve o arkadaşın saydığı programlama dillerini öğrenmek bu okulda öğretiliyor. Öğrenmeyi öğretiyorlar. Javascript bildiğim için şuan Unity Script çok kolay geliyor tek öğrenmem gereken özel api'leri.
Notolarak: Benim arkadaşım şuan birinci sınıfta 2 boyutlu oyun motorunu C#'la yazdı. 4 platformda çalışıyor. Onlar sadece sınava çalışıyor mühendis değil. Okul bişey katmıyor demek yanlış bence.