@WSBGDH,
Teşekkür ederim açıklaman için. Yanlış anlama ama sen benden de cahil çıktın. "Niye?" diye sormak istersen;
Bizim toplumumuz kişilere gereğinden fazla ünvanlar verir. Bu ünvanlardan biri de "webmaster" kelimesidir.
Bu bahsettiğiniz kişi yani WP kurup, birine makale yazdıran, birine link ve imleme yaptıran kişiler ne tam webmaster'dır, ne çeyrek webmaster'dır, ne de ucundan webmaster'dır. Onlar işletmecidir. Malın sahibidir. Anladın?
Wiki'ye göre "webmaster" kelimesinin tanımı şu imiş;
Ben eski kafalı bir insanım bizim zamanımızda bunların hepsine "webmaster" diyorlardı. Bugün her bir işe ayrı bir tanım çıkartmışlar. Ama hala WP kurup da, sağa sola makale yazdıran, link'lettirme yaptıranlara bir tanım koymamışlar "webmaster" gibi. Onların tanımını da ben yapıyorum müsadenle; "işletmeci, işletme sahibi".
Ağın yöneticisi, dediğiniz kavram. Yönetici ne oluyor? Kendinin olanı yönetmek oluyor dimi?
Makale yazdırmak bir webmaster göstergesidir, lâkin bunu yazıp bırakmak hiçbirşey bilmeden, webmaster olmak değildir. İkimizde doğru konuşuyoruz webmaster hususunda lâkin eksiklikler var.
işini bilerek yapan, güncellemelerde vaktinde algoritmayı manipüle edebilen kişiler webmaster ünvanını hakeder diyorum ve noktalıyorum, selametle.