İş saati dışında dahi olsa çalışamaz.
Bu son derece makul bir maddedir. Mesai saati dışında kalan bölüm kişinin zorunlu ihtiyaçlarını gidermesine yöneliktir. Yemek, içmek, temizlenmek, hazırlanmak, uyumak gibi... İkinci bir mesai yapan kişinin performansının etkileneceği gayet açıktır.
Ayrıca bir memurun bulunduğu kamu hizmet dışında bir ticari işle uğraşması, ticari ilişkiler kurmasına, kamu hizmetinin de bundan etkilenmesine neden olur. Bir hakimin şirketi olsa, o şirketten hizmet alan müşterisinin yargılarken tarafsızlığını yitireceği gibi.
Ama bu iş genelde varsa evhanımı olan eşin, ya da boştaki bir kardeş ya da kayın biraderin üzerinden yapılan ticari faaliyet ile de kılıfına uyduruluyor.
uyduruluyor mutlaka ama bunun ALLAH katında da bir karşılığının olduğunu düşünüyorum.
Benim buradaki amacım bu maddeyi diyanet'e sunmak ve bunu yapmanın caiz olup olmadıgını öğrenmektir.
Cahil aklımla düşündüğümde ortada "devleti dolandırmak, kandırmak" gibi eylemler görüyorum. Kişi baştan bunu kabul edip memur oluyorsa, dışarda başka işte çalışmamalı yada eşinin başkasının üzerine göstertipte devleti alttan alttan aldatmamalıdır