yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim aklım da hep şuna takılıyor, maruz görün cehaletimi. Hep "webmaster" diye bir kelime kullanıyorsunuz. Nedir ağalar bu kelimenin anlamı? Benim bildiğim "yazılımsal, ağsal geliştirmeler yapan, üreten kişilerdir". Wordpress kurup da sağa sola makale yazdıran kişiler ne zamandır webmaster oldu?

Web - Ağ
Master - Efendi
Webmaster - Ağın Efendisi

Peki sorması ayıp bu efendilik mertebesine erişmek için WP 'yi kurup, makale yazdırmakla ya da imleme yapmakla ağın efendisi mi oluyorsunuz?

Ayrıca illa video konferans mı yapmalısınız bilginizi paylaşmak için? Madem o kadar paylaşım yapmaya hevesli ve de insanları bilgi yönünden geliştirmeye istekli arkadaşlarsınız her biriniz oturun, kendinize ait birer başlık açın ve bütün bildiklerinizi o başlık altında paylaşın. Yazınızı yazın, başlığınızı kilitleyin. Gereksiz tartışmalar yaşanmasın. Böylece evladiyelik bir kütüphane de oluşturmuş olursunuz. Ama yok, olayınız sadece gösteriş. N'olacak? 10 kişi kamera açacak vıdı vıdı konuşacak, 20 dk'ya bir yoğunluktan biri hattan düşecek, geri ağa katılacak ölme eşeğim ölme

Ne demişler; "söz uçar, yazı kalır". Boşverin balon işlerle vakit kaybetmeyi.

biz kişileri çağırırken şu gelsin bu gelsin demedik, gelmek isteyen herkese açıktı kapımız, konuştuklarımızı da diğer arkadaşlar duysun ki yanlız olmadıklarını bilsinler ve dahil olmak isterlerse olsunlar diye çabaladık.

Webmasterların düşünceleri, arkasına,yanına meslektaşlarını ( aynı payda da olanları ) alamadığı sürece tek kalmaya mahkumdur. Bizi aynı payda da buluşturan noktada web Bu zamana kadar çoğu vakit hep tekil düşünceleri dile getirdik görsel olarak. Ancak birlikten kuvvet ve yeni fikirler doğar/doğabilir çünkü her zaman tekil bireyin atladığı eksik noktalar olabilir. Bu toplantı bir mihenk taşı olsun webmasterlar için, artık ben kralım/king'im ben ( BEN ) kelimesinde kurtulup BİZ ( Webmasterlar ) kelimesine alışsınlar ve seslerini duyurabilsinler diye bu güzel sohbeti yaptık.

Ayrıca İngilizce konusunda eksiksin sanırım. Önce webmaster'ın direk çevirilirse ne kadar aptalca bir kelime olacağını anlayamamış olmana bağlıyorum. Gerçekte çevirmeye çalıştığın kelime:

A webmaster (from web and master),[1] also called a web architect, web developer, site author, or website administrator.
Devam Eden satırıda anlarsan Seo, Sem, internetten ürün pazarlama ( E-Ticaret ).... le uğraşan geniş bir topluluktur webmaster kelimesinin manası. Web'in Master'ı değil yani.

Kaynak Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Webmaster

Siz daha iyisini yaparım diyorsanız, sizide dinlemeye de açığız bizim elimizden gelen bu.

Saygılarımla...

ColdSwoRD