yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim aklım da hep şuna takılıyor, maruz görün cehaletimi. Hep "webmaster" diye bir kelime kullanıyorsunuz. Nedir ağalar bu kelimenin anlamı? Benim bildiğim "yazılımsal, ağsal geliştirmeler yapan, üreten kişilerdir". Wordpress kurup da sağa sola makale yazdıran kişiler ne zamandır webmaster oldu?

Web - Ağ
Master - Efendi
Webmaster - Ağın Efendisi

Peki sorması ayıp bu efendilik mertebesine erişmek için WP 'yi kurup, makale yazdırmakla ya da imleme yapmakla ağın efendisi mi oluyorsunuz?

Ayrıca illa video konferans mı yapmalısınız bilginizi paylaşmak için? Madem o kadar paylaşım yapmaya hevesli ve de insanları bilgi yönünden geliştirmeye istekli arkadaşlarsınız her biriniz oturun, kendinize ait birer başlık açın ve bütün bildiklerinizi o başlık altında paylaşın. Yazınızı yazın, başlığınızı kilitleyin. Gereksiz tartışmalar yaşanmasın. Böylece evladiyelik bir kütüphane de oluşturmuş olursunuz. Ama yok, olayınız sadece gösteriş. N'olacak? 10 kişi kamera açacak vıdı vıdı konuşacak, 20 dk'ya bir yoğunluktan biri hattan düşecek, geri ağa katılacak ölme eşeğim ölme

Ne demişler; "söz uçar, yazı kalır". Boşverin balon işlerle vakit kaybetmeyi.
Konuşmaya son anlarda ben de katıldığım için cevap verme gereksinimi duyuyorum.

Webmaster terimi sizin belirttiğiniz gibi sadece ağsal geliştirmelerden ibaret değildir. Biz burada WP'nin kurulmasından değil, sektörde ve sektörün önde gelenlerinin hareketlerini incelemekle meşgul olduk.

WordPress kurup sağa sola makale yazdıranlar tam webmaster değildir, ama hiç webmaster değildir diyemeyiz. Çünkü herkesin sitesi sizin deyiminizle ağın efendisi hususunda bir ağda bulunmaktadır. Sektörü ve siteyi ağ olarak nitelendirirsek iyi yerlerde iyi kazançlar elde edenler elbet webmaster ünvanını haketmektedir. Sonuçta WordPress kursa da makale dediğiniz, küçümsediğiniz şeylerle o sitenin gelişimi için katkıda bulunuluyor. Backlink kavramıylada sitesini destekleyip çok iyi yerlere gelip çok iyi kazançlar elde edebiliyor. Bu sayede o kelimenin (o ağın) efendisi olmuş olmuyor mu? Dar açılardan bakmamak lazım bence.

Video konferans yapmışız, bunuda paylaşmışız katılım olsun diye. Yani size soracak değiliz dimi? Öyle yanarlı dönerli yorumlar yapıyorsunda oturduğun yerden, sen beğenmiyorsan daha iyisini yapta oturup okuyalım, izleyelim, bildiklerimize veya fikirlerimize yeni şeyler katalım dimi?

Başlık dediğin mevzuyu ben dahil burada birçok arkadaş denedi, gerçi benim makalelerimde tartışma olmadı genelde kodlama ve içerik yönetimi hakkında paylaşımlar yaptım. Ama burada birçok makale yazan arkadaşa sırf egolarını tatmin etmek amacıyla sataşanlar çok oldu. Lütfen sizde sataşmayın, dinlediniz mi dinlemediniz mi bilmiyorum, beğenmediyseniz ceketinizi alır gidersiniz. Gereksiz tartışma dediğiniz şeyi, gereksiz yorumunuzla şuanda siz yapıyorsunuz. Ekleme yapmak gerekirse bu paragrafa, gereksiz tartışmalar yaşanmasın, yok kütüphaneniz olsun, gösteriş v.b gibi kelimeleri kurduğunuza göre siz işinizin en iyisi olmalısınız değil mi? Eğer işinde bu kadar iyiysen önce bizlere örnek verdiğin şeyleri kendin yap ki, biz senden aşağı mertebedeyiz senin aşağılayıcı tavrına göre ne de olsa, bizde birşeyler kapalım? Ayrıca 10 kişi kamera açıp vıdı vıcı konuşmadı, gayet güzel bir sohbet oldu herkes görüşlerini iletti, 20 dakkada bir yoğunluktan hattan kimse de düşmedi.

Biz balon işlerle uğraşıyoruz madem, iyisini sende yap görelim. Yapmayacaksan ya da uğraşamam da vaktim yok şu da bu da diyeceksen hiiiç konuşma deminde dediğim gibi CTRL+W yap gitsin, çünkü boş konuşuyorsun hiçbirşey yapmadan yapılanı beğenmiyorsun.

Hadi eyvallah.