rob33n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence ilk iş OOP nedir ve geliştirme süreçleri hakkında detaylı bilgi vermek gerekir. Yazılımın büyüğü küçüğü olmaz, hepsi aynı özenle yazılmalıdır ki geliştirici her şekilde rahat etsin.
Birçok kişi waterfall'dan, scrum'dan, code review'dan, agile development'tan bir haber durumda. Anlamlarını öğrendiklerinde de "aaa bunun anlamı bumuymuş ben zaten biliyorum ki bunları" derler ama hiçbirşeyden haberleri yoktur aslında...
Aynen katııyorum. OOP ile çalışmaya alışıldığında zaten basit bir işte olsa Class, Extend, Interface, Namespace vb. özellikleri kullanıp, design pattern yöntemlerinden faydalanıyorsunuz. Ama OOP yazılan her kod düzenli olacak diye bir şey de yok tabi.

PHP'nin en büyük dezavantajı OOP olarak piyasaya çıkmamış olması. O yüzden prosedürel kod yazmaya alışmış bir çok yazılımcı bulunuyor. Yazılımcıların alışkanlıklarını değiştirmekte çok zor. OOP sürümünü destekleyen PHP 5 2004'te çıkmıştı sanırım. Neredeyse 9 yıl oldu yani ama hala OOP kullanmayı geçtim "Ne gerek var abi ona ben fonksiyonu yazıp geçiyoırum. Benim işimi görüyor" yaklaşımında olan binlerce kişi var. "Benim işimi görüyor" yerine "Ben işimi nasıl daha iyi yapabilirim?" diye düşünmeye başlayabilirsek birşeyler değişebilir sanırım.