Sabri usta seni az çok php konusunda biliyorum.Kendim için sarf ettiğim tek kelime keşke php ile yazılıma başlamasaymışım oldu.Başlarken kolaya kaçtım hala ceremesini çekiyorum.Artık php hariç çoğu dil %100 oop şeklinde çalışıyor.Türkiyede php adına ne kadar kaynak varsa %90 ı yapısal programlama üzerinden anlatılıyor çalıştırılıyor.Artık devir nesne yönelimli programlama devri.Şuan android uygulama yazma evresindeyim javada öğrendim ama o nesneden bu nesneye atlayıp sürekli fonksiyonlar çağırıyorum vs.Esas zor olan ve güncel olarak kullanılan tarz bu.Okulda c# eğitimi aldım harika bir dil.Tek kötülüğü windows platformundan kopmaması.Java ile birebir aynı zaten temeli.Sadece platformları farklı.Javada performans olarak 1 kalem önde bunu microsoftun bi seminerinde mvp ünvanına sahip birisi söyledi.En temel iki dilden c# ve java.Biraz daha egzotik olsun dersen pythonda güzel hem webde arka plan programlama işlerindede iyi işlev görüyor.Tornado vs gibi arka plan programlarını çalıştırırken.