farkındaysanız konuda herkezi görüşleri farklı
konu başındada söylediğim gibi artık php bana yeterli diyorum ve genelde sık sorulan sorulardan biri ise PHP'mi ASP'mi
buna her zaman cevabım PHP olmuştur sebebleri çok bu konu böyle uzar gider php ve asp konusu yani
ama sonuc olarak yaygın bir şekilde php kullanılıyor'ki bu benim şahsi görüşüm bunun belli başlı sebebleride var
neden programlamada bu soruyu söyleyemiyoruz VB'mi C'mi C++'mı ASM'mı C#'mı
php'de bile c++'nın faydalarını pyhton'nun faydalarını görüyoruz vb..
bu diller birleştirildiği zaman demekki güzel işler ortaya cıkabiliyor
bu konuda yani ilk mesajdaki cevabı kısmen aldım arkadaşlar
SONUÇ: fazla bilgi göz çıkartmaz birinden başlamak bile faydalı
bu yüzden ayrım yapmamaya karar verdim ama uzun süredir programlamay'la uğraşan biri olarak yani web dillerinde demek istedim
masaüstü programlamada bana en kolay BASİC ve ASM geliyor basicte hemen bir form oluşturabiliyor isteğim doğrultusunda kendi işimi görebiliyorum
C++ ile CURL kütüphanesini kullanarak belli başlı veri alışverişi post gibi işlemleri yapabiliyorım
ASM'da ise direk hafıza ve cpu işlemlerini anlayabiliyorum
neden bunların hepsini rahatlıkla yapabileceğim kafamda soru kalmayacak bir dil yok
var diyelim örnek C++ ben bu dilin seçimini yaptım
başladım ama 2 gün sonra C++'da driver'mı yazacaksın veya İşletim Sistemimi yazacaksın ne gerek var gibi mesajlar gördüm nette
bu konuyu bir programcı okudugu varsayyorum ve size soruyorum ? bu işlemler bu kadar basitmi
5 yılda öğreneyim ben c++ dilini sonra linux'e microsoft'a tek başıma rakip olayım :S veya kendi kitlemi oluşturayım
bana mantıklı gelmiyor eger bu size mantıklı geliyorsa ülkemizde programlama dillerinide kendini fazlasıyla geliştirmiş insanlar var driver yazan görmedim ?
veya bir işletim sistemi ?
özet
php'ye başladıgımda hiç birşey bilmiyordum minimum 10' yıl zamanımı harcadım şuanda ise piyasada 5 ay php kursu alıp uzmanım diye dolaşanlar var
ben hala tedirginima caba uzmanmıyım diye
ama bir masaüstü programcısı görmedim ben 5 ayda bunları diyebilecek buradan şunu cıkartıyorum demekki gerçekten zor iş
ilk cevapta arkadaş yazmış demişki Zamanın varsa ASM öğren zamanım yok ama gerekirse yaratırım bana bunun herşeyi karşılaması gerekiyor ama oda herşeyi karşılamıyorki
bir program yazmak için kariyerimizi bitirmemiz gerekebilir tabi işin espirisi ama gerekli bir dil bu yüzden diyorumki C++ en azından benim istediklerimi bana verebilecek
buna karar verdim haydaa 2. gün nette C++'nında yapamdıgı şeyler var diye mesajlar gördüm
biz şunu istiyoruz aslında bir dil olsun herşeyi kaşılasın ve egomuzu tatmin edelim ve soranada şunu diyelim
sen Ğ++ dilini öğren (kullan) bak herşeyi yapabiliyorsun ASM'a C++'a felan ihtiyacın yok tek başına bir devlettir bu dil
bu seferde algı şu oluyor bende demekki çok basit bu Ğ++ dili :S
şevkim kırılıyor mesajları gördükçe nette
bu yüzden ne olursa olsun diyorum birine başladık devam edicez artık ASM + C++
ASM'de profösör olamasakta en azından sitemi daha bilinçli kullanırız
belli başlı noktalarını bilmem yeterli kalkıp bir kart alıp elime led yakıp söndürecek değilim sonuçta veya fiziksel birşey yapmayacağım
ASM ile library'lerin nasıl kullanıdığı öğrendim çünkü bu tarz uygulamara yabancıyım php'de yazarım sınıfımı include eder kullanırım yada hazır framework veya sınıflar kullanırım
çooook basit bunlar php'de ama ilk gözüme çarpan şey gerçekten masaüstü programlama zor iş
bu yazıyı neden yazdım onuda anlatayım
1 haftalık araştırma sonucu, kendi görüşlerimi sizlere yansıtmak istedim belki masaüstü programcılara karşı ben daha basit bir dil kullanıyor olabilirim
ama sonucta bilgi bu zararı yok zaman varken öğrenmek iyidir bence
sağa sola dağılıp araştırma yapmak yerine çekilin köşenize başlayın C++'a
son olarak masaüstü programlamaya hakim biri değilim belki ben bazı şeylerin farkında olmayabilirim okuduktan sonra senin bildiğin istediğin gibi değil bu işler gibi yorumlarada açığım yeterki kestirip atmayın açıklayında birşeyler öğrenelim