İlginize teşekkür... ama konumuz coğrafi hedefleme değil üstadım... kaldıki oradakiler bana göre saçmadır... benim için coğrafi hedefleme için oluşturulacak yapı şudur;

Hangi dili hedefliyorsam her birisi için ilgili uzantıyı barındıran domain alırım... Bu çok zordur, ama kurumsal firma sayfaları için bundan daha mükemmeli asla olamaz.... Gerisi hikaye... Eğer bir webmaster dil meselesini aynı site içinde yapıyorsa bunda bir yanlışlık vardır demiyorum. Sadece farklı domainde olduğunda daha doğru sonuç verir diyorum... Zahmetli ve pahalı olduğu konusunu kesinlikle atlamıyorum (ama on numaradır, dahasıda yoktur)... bu konuyu tartışma haline getirmesek daha iyi olur diye düşünüyorum... Zira aynı sayfa üzerinde bir kaç dil olmamalı gibi bir şeyide asla söylemiyorum.... aman deyim

Konumuza dönersek; Yukarıdaki açtığım konunun açılımı için örnek verirsem daha doğru olacak... Şunlardan hangisi başarı sağlar onun analizi yapılıyor; (burada ego yok, işkembe yok... sadece bu yapılardan hangisini google daha çok benimsiyor (yazılan çizilenlerle değil, resmi sonuçlarla) o var.)

"servisi.com" kök domainimizin olduğunu varsayıyorum. (Bir örnektir sadece)

a) atakoy.arcelik.servisi.com
b) atakoyarcelik.servisi.com
c) servisi.com/atakoy/arcelik
d) servisi.com/atakoyarcelik

ama LÜTFEN çıkıpta tabiki "atakoyarcelikservisi.com" dur yada domainin bir önemi yoktur önemli olan bla bla bla vs. demeyiniz.
.