biz webmasterler, bukadar bilgisayar başında zaman geçireceğimize, gidip dışarıda simit satsak daha fazla para kazanarız sanırım..
Olay şu, aramızdan birilerinin şansı yüzüne gülüyor, az işle çok para kazanıyorlar. Onları görüp imreniyoruz ve zamanımızın büyük bölümünü bu işlere adıyoruz. Sonra karşılık bulamayınca da üzülüyoruz.
Kendi adıma söyliyeyim, 2 yıldır bu işlerle uğraşıyorum ama sadece son iki üç aydır güzel para kazanıyorum.
Tabi bu paranın aynı şekilde 2-3 ay daha devam edeceği konusunda garanti yok...
Seninkide bu misal. Bir var bir yok...
Önemli olan varken değerini bilmek.
Olmadığında da, daha azimli olup daha fazla çalışmak...
Sitenin daha iyilerini hakettiğini düşünüyorsan bence bu şekilde hemen canını sıkma.
Hit 12 k ya çıktıysa, gene çıkmayacak anlamı taşımıyor.
Hitin 12 k da iken de düşmeyeceği anlamı taşımıyordu...
Google'ye kızman anlamsız. Kız ama emin ol sana özel bir gıcıklık yapmıyorlar.
Yüzlerce, belki binlerce mühendis, devamlı olarak sistemi benim ve senin gibi insanlar için geliştirmeye çalışıyor.
En önemlisi google, sahte ve çöp siteler için devamlı bir algoritma değiştiriyor. İyi yada köt ü yapılıyor orası tabiki tartışılır,
Ama bunu yapmalarının sebebi biz webmasterler dir. Yani sonuç olarak senin hitlerinin düşmesi google'nin değil, tüm webmasterler in hatasıdır.
yaptığımız onca çöp site, gereksiz backlink ve bot kandırma yazılımları ve daha onlarca hileli yöntemlerle hep yukarıya çıkmaya çalıştık.
Google sadece bunu düzeltmeye çalışıyor...
Senin siten özgün, temsili ve çok güzel olabilir. Ama kurunun yanında yaşta yanıyor işte...