Merhaba Arkadaşlar
bilindiği gibi google görsellerde ciddi bir değişiklik oldu her ne kadar kullanıcı bazlı düşünülmüş olsada resim sitesi sahipleri için ciddi bir kayıp söz konusu ( benimde 3 tane ciddi resim sitem var )
konu ile ilgili geçen ay başlık açmıştım fakat ilgi görmedi.
konu ile ilgili fikirlerimi ve yaptıklarımı anlatıcam. uygulaması size kalmış artık. php ve sunucu bilginize dayalı bir düzenleme olacak bu.
imageshack ve flickr inceledim adamların yaptıkları şu
google görsellerden birşey aratın resim atıyorum 4000*3000px yani gayet yüksek çözünürlüklü fakat dış kaynaklı bir istekte sunucu resmin orjinal halini vermiyor. düşük çözünülükte veriyor ayrıca bir php dosyamız üstüne fligran atıyor resmin site adresi şeklinde. bu doğrultuda kullancıyı tamm çözünürlük için siteye davet ediyoruz.
şimdi asıl soru google resimlerimizi tararken buna takılacak mı ? google da düşük çöznürlüklü mü gösterecez ?
bunun için php dosyamızda google bota yetki verebiliriz. ayrıca google domain tabanlı taradığı için tam çözürlükleri zaten görmüş olacak.
fikirlerim bunlar.
sitelerimin birinde deniyorum bunu şu an..
4images kurulu script. centos 6 ve kloxo panel kurulu.
bu yöntemle sonuçlarda çok büyük değişme henüz olmadı sitenin hiti 5k idi normalde 4k ya düştü
bunada şükür edip dahada düşmemesini diliyoruz