Kurumsal bir firmanın koca bir projeyi nasıl bitirdiğini yakından takip etme şansını elde ettim. bir grup kompleksli genç arkadaş, ki vergi levhalı şirketleri var çok güzel siteler yapabiliyorlar. Ancak SEO konusunda berbatlar. Neyse bu arkadaşlar bu projeyi alıyorlar, iş sahibi daha önceki küçük işlerindeki başarılarından dolayı bu arkadaşları seçiyor. Ancak patron biraz fırıldak ve herşeyi çok çabuk olsun istiyor. Biraz da üçkağıtçı bir adam, milleti deneyelim başlayalım şuydu buydu diyip sömüren ardından alabildiği kadar bilgiyi alan ve bunu işlerinde kullanan bir adam aynı iş elemanlarına da yapan bir adam işe alır 10 gün çalıştırır adamı yollar vb. Bu arkadaş güya çok yüksek rakamlara domaini almış(ki ben inanmıyorum) ve siteyi bu genç arkadaşlara teslim etmiş. bu seo danışmanı! olan arkadaşlar proje için otomatik içerik basan paravanlar yapıp projeye bağlamışlar. bir de spesifik bir sektörden 40-50 siteden (alanları tamamen aynı) footer backlinkler... İç optimizasyon berbat. tek sayfada yüzlerçe internal link var. linkler açılmış içi boş. başlıklar çok uzun, açıklama yok, site hızı %80in altında... vs vs vs yazmaya dermanım yetmez... Şimdi bu siteyi adam etmek için deli gibi söğüşleyecek bilgisini emip bırakacak Danışman arıyorlar. para vermeye niyetleri yok, yani böyle saça böyle tarak patronlar da danışmanlar da bir garip olmuşlar. sonra duydum ki bu arkadaşların bir kısmı bu projeyi bırakmış... suçu da işe yeni başlayan arkadaşa atmışlar yani o varsa biz yokuz gibisine... e o yeni arkadaş da erken ayıkıp istifasını bastı tabi o da sömürüldü... sitenin sorunları yapılması gerkenlerle ilgili bilgi notunu iletmişti... Kısacası bu iş b.ktan bir iş... İtimat olmayınca iş de para da sıralamada olmuyor. karışık yazdım biraz idare edersiniz
kim olduklarını pm atar mısın sakıncası yoksa?